Ranskalaisia sotilastarkkailijoita kuoli lentoturmassa Siinailla

Egyptin turvallisuuslähteiden mukaan kahdeksan kuolonuhreista oli koneen ranskalaismiehistön jäseniä ja yksi kanadalainen.

Egyptissä yhdeksän sotilastarkkailijaa on saanut surmansa lentoturmassa Siinailla. Egyptiläisten turvallisuuslähteiden mukaan kone syöksyi maahan sen valmistautuessa pakkolaskuun Siinain vuoristoalueella.

Ranskalainen sotilaskone kuului kansainväliselle tarkkailijajoukolle MOF:lle, joka valvoo Egyptin ja Israelin välistä rauhansopimusta.

Egyptin turvallisuuslähteiden mukaan kahdeksan kuolonuhreista oli koneen ranskalaismiehistön jäseniä ja yksi kanadalainen.

- Ranskalaiskoneessa oli kahdeksan ranskalaista miehistön jäsentä. Lisäksi koneessa oli yksi upseeri, jonka henkilöllisyyttä vielä selvitetään, sanoi MOF:n edustaja Normand St. Pierre uutistoimisto AFP:lle.

Turma sattui Siinain autiomaan keskellä lähellä Nakhlin pikkukaupunkia.

MOF-joukot on riippumaton rauhanturvajoukko, joka perustettiin 1982 valvomaan Egyptin ja Israelin vuonna 1979 solmiman rauhansopimuksen noudattamista. Noin 2000 sotilaan joukossa on 11 maan edustajia ja myös vahva amerikkalaisedustus. Joukolla on kaksi leiriä Siinailla.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat