Mainos

Ranska haluaa kieltää liian laihat mallit – mallille vähimmäispaino

Ranskassa maan hallitus tukee lakiesitystä, jossa kiellettäisiin liian laihojen mallien käyttäminen muun muassa mainoskampanjoissa, kertoo maan terveysministeriö.

Muodin ikonimaa liittyisi näin Italian, Espanjan ja Israelin kelkkaan. Näissä maissa on vuodesta 2013 lähtien kielletty liian laihat mallit muun muassa mainoskampanjoissa ja muotinäytöksien catwalkeilla.

– On tärkeää, että myös mallit toteavat, että heidänkin tarvitsee syödä ja pitää huolta terveydestään. Etenkin, kun monet nuoret naiset pitävät mallien vartaloita esikuvina, totesi terveysministeri Marisol Touraine BFM-televisiokanavan haastattelussa.

Ranskan muoti- ja luksusteollisuus on arvioiden mukaan kymmenien miljardien arvoinen.

Lakiesitys tulee parlamentin käsiteltäväksi huomenna. Tourainen mukaan hallitus tukee esitystä, jossa pakotetaan muotitoimistot säännöllisiin painontarkastuksiin ja esimerkiksi uhkasakkojärjestelmään, jos rikkeitä löytyy. Le Parisien -lehden mukaan lakiesityksessä on myös kohta, jonka mukaan henkilökunta voi saada muotimaailmassa jopa kuuden kuukauden vankeustuomion jos se osallistuu mallin laihdutukseen. 

Lakiesityksessä malleilla pitäisi työtä saadakseen olla terveystodistus, missä selviää mallin painoindeksi, joka pitäisi olla vähintään 18. Tämä tarkoittaisi 175 senttimetriä pitkälle mallille 55 kilogramman vähimmäispainoa. Lisäksi ehdotuksessa vaaditaan kiellettäväksi nettisivustoja, joissa ihannoidaan laihuutta, kuten pro-anoreksia-sivustoja.

Ranskassa anoreksiaa sairastaa arvioiden mukaan 30 000 – 40 000 ihmistä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.