Rakennusyhtiö Lehto jyrkässä laskussa jouduttuaan pörssin tarkkailulistalle

Rakentajien työttömyystilastot rumenevat ja tahti vain kiihtyy: "Ainakin tuplaantuu, kun mennään kohti vuodenvaihdetta" 1:51
Rakentajien työttömyystilastot rumenevat ja tahti vain kiihtyy: "Ainakin tuplaantuu, kun mennään kohti vuodenvaihdetta".

Helsingin pörssi siirsi maanantaina rakennusyhtiö Lehto Groupin osakkeet tarkkailulistalle. Pörssiä ylläpitävä Nasdaq Helsinki ilmoitti, että siirto tehdään koska liikkeeseenlaskijan taloudelliseen asemaan liittyy epävarmuutta.

Tarkkailulistalle siirrolla pörssi haluaa tiedottaa osakkeeseen liittyvästä tilanteesta. Tarkkailulistalla olevilla osakkeilla voidaan edelleen käydä kauppaa.

Lehdon kurssi lähti listalle joutumisen myötä jyrkkään, yli 20 prosentin laskuun.

Rakennusalan kriisi on iskenyt lujaa Lehtoon, jonka tilauskanta on heikko ja alkuvuosi jäi tappiolle. Yhtiön liikevaihto laski tammi–kesäkuussa 30 prosenttia noin 115 miljoonaan euroon.

Toimitusjohtaja Juuso Hietanen sanoi heinäkuun lopulla julkaistussa puolivuotiskatsauksessa, että yhtiö jatkaa aktiivisesti neuvotteluja rakenteellisista ja omistuksellisista järjestelyistä.

Perinteikäs talotehdas Jukkatalot hakeutuu konkurssiin – Miten taloa rakennuttava voi suojata itsensä ja rahansa äkillisiltä yllätysuutisilta? 5:44
Kuluttajaliiton juristin Kristel Pynnönnen Anderssonin mukaan konkurssiin hakeutuneen Jukkatalon Oy:n verovelat olivat selvä merkki ongelmista.

Lue myös:

    Uusimmat