Suomen toiseksi suurin pientalovalmistaja Jukkatalo Oy hakeutui konkurssiin

Koronapandemian aiheuttama voimakas kysynnän kasvu pahensi osaltaan Jukkatalon tilannetta.

Suomen toiseksi suurin pientalovalmistaja Jukkatalo Oy on hakeutunut konkurssiin.

Yhtiön toimitusjohtajan Ilkka Sydänmetsän mukaan konkurssin taustalla on kustannusten viimeaikainen raju nousu, ennen muuta raaka-aineiden hintojen nousu.

Jukkatalo Oy jätti konkurssihakemuksen Oulun käräjäoikeuteen maanantaina.

Sydänmetsän mukaan Jukkatalon tilannetta pahensi osaltaan koronapandemian aiheuttama voimakas kysynnän kasvu.

– Meillä oli suuri tilauskanta, jota me jouduimme toimittamaan kuluttajille sellaiseen hintaan, että ne projektit olivat meille tappiollisia, Sydänmetsä kertoi STT:lle.

Jukkatalon tilannetta pahensi myös rakennusalan korkeasuhdanne, jonka vuoksi yhtiö ei saanut riittävästi työvoimaa toteuttamaan kaikkia projekteja, mistä seurasi myöhästymisiä ja reklamaatioita.

Kaiken tämän seurauksena Jukkatalo teki viime vuonna tappiota 4,6 miljoonaa euroa, kun liikevaihto oli noin 95 miljoonaa euroa. Ennen koronapandemiaa liikevaihto liikkui 60–70 miljoonassa eurossa.

– Tästä olisi ehkä selvitty, jos suhdanne olisi säilynyt siedettävänä, mutta kun rakentamisen suhdanne vajosi saman tien todella alas, emme kyenneet sopeuttamaan toimintaamme niin kovalla tahdilla, että tästä olisi selvitty, Sydänmetsä kertoo.

Noin 50 työmaata kesken

Sydänmetsän mukaan Jukkatalolla on tällä hetkellä noin 50 työmaata kesken. Työmaat ovat pääsääntöisesti kuluttajille tehtäviä omakotitaloja, mutta kesken on myös rakennusliikkeille tehtäviä isompia kohteita.

Jukkatalolla oli viime vuodenvaihteessa noin 200 työntekijää, joista noin puolet on ollut lomautettuina kevään muutosneuvottelujen jälkeen.

Lisäksi Jukkatalo on työllistänyt alihankkijoiden välityksellä noin sata henkeä, Sydänmetsä arvioi.

Sydänmetsän mukaan Jukkatalo on Kastelli-talojen jälkeen Suomen toiseksi suurin pientalovalmistaja.

Jukkatalon konkurssihakemuksesta kertoi aiemmin Rakennuslehti.

Lue myös:

    Uusimmat