Kritiikkiryöpyn NHL:ssä saanut Mikko Koskinen ihmettelee sarjan koronalinjauksia – fanien erityispiirre hätkähdyttää: "Tämä on kylmä kiekkokaupunki"

Mikko Koskisen osa ei ole viime aikoina ollut kadehdittava. Edmonton Oilersin ykkösvahti on joutunut kaupungissa jääkiekon varaan elämänsä rakentaneiden ihmisten hampaisiin, mutta luonteenomaista huolettomuutta se ei ole EVU-kasvatin olemuksesta karistanut.

Läntisen konferenssin kahdeksantena olevan kanadalaisjoukkueen pudotuspelisauma ei ole ummessa erinomaisen alkukauden ansiosta, mutta tappioita sillä on alla perätysten viisi ja viimeisestä kymmenestä ottelusta kahdeksan. Syytteet mediassa on luettu suorimmin ehkä juuri Koskiselle.

– Vaikea sanoa ihan täydellisesti, että missä mennään, kun tämä touhu on ollut niin repaleista. Aloitimme kuitenkin hyvin ja voitimme tosi paljon pelejä. Viimeiset kymmenen peliä ovat olleet vähän vaikeampaa. Aika monta puolustajaa loukkaantui ja sitten korona iski vielä joukkueeseen yksitellen, Koskinen yhteenvetää Oilersin haasteita MTV Urheilulle.

Oilers on saanut vahvistettua menneinä vuosina haperoksi osoittautunutta kivijalkaansa, puolustusta. Duncan Keithin ja Cody Cecin saapuminen on tiivistänyt joukkueen maalinestopeliä.

– Koko joukkueen pelaamisessa riittää kuitenkin parantamisen varaa. Sitä kautta voisimme saada myös maalimääriä omiin pienemmäksi.

On melko lievästi ilmaistu, jos toteaa koronan häiritsevän käynnissä olevaa kautta. Koskinen suhtautuu tilanteeseen pessimistisesti.

– Jos kaikki pelaajat on sarjassa nyt rokotettu kahteen tai kolmeen kertaan, ehkä sitä (testaamista) voisi vähän vähentää ja kohdistaa se vaikka niihin, joilla oireita on. Mutta ei minulla tähän mitään ratkaisua ole. Sillä mennään, mitä isot herrat sanovat, Koskinen pohtii.

Koskinen kertoo kuitenkin pääsääntöisesti nauttineensa pelaamisesta neljännellä kaudellaan Edmontonissa.

– Ei tässä kaupungissa rehellisesti ottaen ole muuta kuin Oilers. Tämä on kylmä kiekkokaupunki. Fanit ovat todella intohimoisia ja ymmärtävät pelistä aika paljon. Tuntuu, että he tulevat välillä katsomaan peliä ja unohtavat samalla sen kannustuksen, Koskinen naurahtaa.

– Pari kertaa on tämän kauden aikana ollut kyllä hyvä tunnelma. Kun saavat vähän ilolientä ja joukkueen peli kulkee, he ovat mukana isosti. Jos taas peli ei kulje, paidat lentävät jäälle.

Katso Koskisen ajatuksia Pekingin olympiamatkan sulamisesta ja Edmontonin tilanteesta laajemmin artikkelin yläsosan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat