Mikko Koskisen ja Oilersin tuska syvenee – NHL-suomalaisvahdin tilastot synkkää luettavaa

Edmonton Oilersin maalivahti Mikko Koskinen ei onnistunut torjumaan joukkueelleen voittoa jääkiekon NHL:ssä, kun New York Rangers vei ottelun kotikaukalossaan lukemin 4–1.

Rangers nousi voitollaan NHL:n johtoon, kun taas Edmontonille häviö oli jo neljäs putkeen.

Koskinen torjui ottelussa kaikkiaan 24 laukausta. Rangersin Alexandar Georgieville torjuntoja tuli 33.

Koskinen on pelannut nyt kuusi peräkkäistä ottelua ilman voittoa – edellinen voitto irtosi 1. joulukuuta. Hän on päästänyt tappioputken aikana yhteensä 24 maalia. Suomalaisvahdin koko kauden torjuntaprosentti on 90.

Toisaalta Oilers on voittanut vain kaksi pelaamastaan 12 ottelusta Koskisen edellisen voiton jälkeen.

Puljujärvi ja Kakko jäivät pisteittä

Edmontonin riveissä pelasi Rangersia vastaan myös tehopisteittä jäänyt suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärvi, jolle kertyi peliaikaa reilut 14 minuuttia.

Rangersin ainoa suomalaispelaaja Kaapo Kakko oli puolestaan jäällä runsaat 20 minuuttia, mutta ei yltänyt tehopisteille.

Ottelun pistekuninkaaksi nousi Rangersin Ryan Strome, joka teki joukkueen kolmannen maalin sekä syötti kaksi ensimmäistä.