Mainos

Raision toimitusjohtaja eroaa

Raision toimitusjohtaja Rabbe Klemets eroaa omasta aloitteestaan, mutta jatkaa yhtiön konsulttina. Klemets myöntää, että eron taustalla ovat Raision viime aikojen "epäselvät viestit".

Raisio Oyj:n toimitusjohtaja Rabbe Klemets eroaa tehtävästään. Yhtiön mukaan Klemets eroaa omasta aloitteestaan. Ero astuu voimaan keskiviikkona 29. marraskuuta.

Uuden toimitusjohtajan etsiminen on käynnistetty ja siitä vastaa Raision tulevan hallituksen puheenjohtajaksi esitetty Simo Palokangas.

- Ajankohta irtautumiselleni on oivallinen nyt, kun Raisio on saatu kuiville ja konsernissa muutenkin puhaltavat uudet tuulet, Klemets toteaa yhtiön tiedotteessa.

Viisi vuotta toimitusjohtajana ollut Klemets konsultoi jatkossa Raisiota asiantuntijana ja vastaa strategisten liiketoimintaprojektien loppuun saattamisesta.

Omistajien epäselvät viestit ratkaisun takana

Raision toimitusjohtajan tehtävät jättävä Rabbe Klemets myöntää, että ratkaisun takana ovat omistajien epäselvät näkemykset yhtiön kehittämisestä.

Raisio kertoi viikko sitten hallituksensa täysremontista. Ovet ovat käyneet muutenkin tiuhaan talossa.

Klemets kertoo selvittäneensä jo jonkin aikaa mahdollisuuksia siirtyä muualle. Jatkosuunnitelmistaan hän ei vielä kerro.

Klemets tuli Raision johtoon vuonna 2000. Hänen tehtävänään oli korjata jättimäisiä odotuksia aiheuttaneen Benecolin jälkipyykki. Benecolin vuoksi panostukset muuhun toimintaan jäivät vähäisiksi.

Raisio Oyj:n hallintoneuvosto kokoontuu 29.11.2006 päättämään hallituksen jäsenten valinnasta alkavalle toimikaudelle.

Klemets toivoo, että K-sarjan osakkeiden omistajien tahto tulee uuden hallituksen kautta nyt selvästi esiin. Suurimmista omistajista K-osakkeita on eniten Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitolla MTK:lla. Niitä on muutenkin pääasiassa viljelijöillä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.