Räikkösen ja Hamiltonin lähtöruuduissa melkoinen tilastokummajainen

Siinä missä Ferrarin Kimi Räikkönen teki supersuorituksen Monacon F1-osakilpailun aika-ajossa, Mercedeksen Lewis Hamilton joutui pettymään pahemman kerran.

Hamilton jäi aika-ajon kakkososioon, sillä hänen viimeinen nopea kierroksensa meni pilalle hänen edellään ajaneen Stoffel Vandoornen kolaroinnin vuoksi. Hamilton sijoittui aika-ajossa 14:nneksi, mutta nousee lähtöruudukossa pykälää ylemmäksi McLarenin Jenson Buttonin saaman rangaistuksen vuoksi.

Räikkönen puolestaan pyyhälsi ensimmäistä kertaa paalulle yhdeksään vuoteen. Edellisen kerran Räikkönen starttasi paalupaikalta kilpailuun Ranskassa 2008.

Räikkösen ja Hamiltonin lähtöpaikoissa sattui melkoinen tilastokummajainen, sillä Hamilton lähti edellisen kerran kisaan 13. ruudusta niin ikään Magny-Cours'n radalla Ranskassa vuonna 2008. Tuolloin Hamilton sijoittui aika-ajossa kolmanneksi, mutta hän oli saanut kymmenen ruudun rangaistuksen aiheutettuaan kolarin Räikkösen kanssa edellisessä kisassa Kanadassa.