Mainos

Rahtilaivat törmäsivät Ruotsin rannikolla

Viisi puolalaista merimiestä kuoli, kun kaksi rahtilaivaa törmäsi tänään aamupäivällä Ruotsin länsirannikolla, Helsingborgin pohjoispuolella. Toinen aluksista oli kemikaalilastissa ollut tankkeri, joka alkoi törmäyksen jälkeen upota. Alus oli rekisteröity Liberiaan, mutta se oli tanskalaisomistuksessa. Kuivarahtia kuljettanut toinen alus purjehti puolestaan Saksan lipun alla.

Ruotsin laivaonnettomuus

Onnettomuus tapahtui noin kello 10 paikallista aikaa. Tankkeri painui pohjaan pari tuntia onnettomuuden jälkeen. Siitä saatiin pelastettua kaksi merimiestä, jotka kuljetettiin pahasti kylmettyneinä sairaalaan. Loput viisi miehistön jäsentä ovat edelleen kateissa. Saksalaisen kuivarahtialuksen 13-henkinen miehistö saatiin pelastettua.

Onnettomuuden syy ei vielä ole selvä. Sää onnettomuuspaikalla oli kuitenkin huono, mikä vaikeutti myös pelastustöitä. Pelastajat ovat luopuneet toivosta kateissa olevien merimiehien löytämisestä elossa. Pelastustoimiin osallistui parikymmentä alusta ja 4-5 helikopteria sekä Ruotsista että Tanskasta. Onnettomuuspaikka sijaitsee Kullenin edustalla.

Puolalaisalus oli muutamia vuosia sitten kulkukiellossa muun muassa puutuneiden merikorttien takia.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.