Mainos

Rahapulassa olevat amerikkalaiset tehtailevat käteistä

Väärennetyt setelit ovat aiheuttaneet viime aikoina tavallista enemmän päänvaivaa amerikkalaisille viranomaisille. Rahapulaa potevat kansalaiset ovat ottaneet käyttöön kopiokoneet ja ryhtyneet väsäämään omia seteleitä.

- Joulunaika on hyvää aikaa laittaa liikkeeseen väärää rahaa, sillä kassat ovat yleensä ylikuormitettuja, sanoo salaisen palvelun agentti John Large Usa Today -lehdelle.

Viranomaisten mukaan väärennökset ovat usein lisääntyneet juuri jouluruuhkan aikana, mutta nyt tilanne on pahin viiteen vuoteen.

Usa Todayn tietojen mukaan väärennöksestä johtuvat pidätykset ovat lisääntyneet 28 prosenttia viime vuodesta ja ovat enimmillään sitten vuoden 2004. Viranomaiset ounastelevat myös, että väärää valuuttaa löytyy lisää, kun joulunajan ruuhkat ja alennusmyynnit ovat ohitse.

Tavalliset ihmiset turvautuvat vilppiin

Väärennettyä rahaa on löydetty jo ainakin 64,4 miljoonan dollarin eli 45,4 miljoonan euron verran. Kasvua edellisvuodesta on yli viisi prosenttia.

- Kyseessä ei ole aina järjestäytynyt rikollisuus, sillä olemme nähneet opiskelijan väärentävän kaksikymppisen saadakseen pitsan ja jonkun yrittävän ostaa bensaa päästäkseen töihin, kertoo salaisen palvelun agentti Brian Marr.

Esimerkiksi Michiganissa poliisi on tutkinut tapausta, jossa 15-vuotias koulupoika oli ostanut koulun kuppilasta ruokaa valokopioimallaan setelillä.

Toisessa tapauksessa poliisi pidätti Georgiassa miehen, joka teki omia seteleitä keittiön pöydän ääressä väriskannerilla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.