Rahapelejä velaksi? Näin kommentoivat lukijat: "Edesvastuutonta edes ehdottaa tällaista"

Kansalaiset vastustavat ehdotusta, jonka mukaan rahapelejä voisi tulevaisuudessa maksaa luottokorteilla.

Sanomalehti Keskisuomalainen kertoo, että Veikkaus esittää rahapelien maksamista luottokorteilla. Lehden mukaan Veikkaus ja arpajaislakia valvova Poliisihallitus ovat neuvotelleet mahdollisesta muutoksesta.

Nykyisen arpajaislain mukaan esimerkiksi Lottoa tai raaputusarpoja ei saa myydä velaksi pelihaitoilta suojelemiseksi.  

MTV:n Facebook-sivuilla rahapelien luottokortilla maksamisesta on käyty päivän aikana kipakkaa keskustelua.

"Meillähän on maassa jo suuri ongelma peliriippuvaisista. Jos vielä velaksi, niin se suurenee. Edesvastuutonta edes ehdottaa tällaista."

"Vähän rajaa, tuohan on jo niin härskiä rahastusta ettei ennen ole kuultu. Ihmisen riippuvuuden hyväksikäyttöä. Veikkaus on valtion kokonaan omistama ja eduskunnalla pitäisi olla jotakin sanomista myös tähän asiaan."

"Ei missään nimessä. Tästä tulee yhteiskunnalle lisää maksettavaa, kun peliriippuvaisten määrä lisääntyy ja laskut jäävät yhteiskunnan maksettaviksi."

"No, äkkiä ne luottotiedot menevät useilta. Vaikeampi saada takaisin. Nyt kyllä liikutaan ahneuden väärällä puolella."

"Eikö velkaantuneita ihmisiä ole jo tarpeeksi?"

"Toisaalta ei paljoakaan eroa pankkien vuosia laillisesti harrastamista sijoituspalveluista. Nekin pitäisi saada arpajsislain piiriin."

"Tämän täytyy olla vappupila. Muutenkin on ongelmapelaajia ja nyt tämä vielä."

"Veikkauksen toiminta on hyvin kaksinaismoralistista: ensin koukutetaan ja sitten tarjotaan Peluurin palveluita yms. Pelaamisen ongelma on verrattavissa alkoholismiin: kun siihen koukahtaa, pelaaja keksii kyllä keinot saada rahaa pelaamiseen - aivan kuten juopot löytävät viinansa valtion viinapolitiikasta huolimatta."

Lue myös:

    Uusimmat