Rachel päätti tehdä sata punnerrusta joka päivä koronakaranteenin ajan: "Olen sokissa siitä, miten paljon koe muutti kehoani"

Näin punnerrat oikein 1:28
Ota kaikki hyöty irti teholiikkeestä! Liikuntaneuvoja Johanna opastaa punnertamisen saloihin.

Paljon treenaava Rachel oletti, että sadan punnerruksen tekeminen sujuisi helposti. Totuus oli kuitenkin hieman toisenlainen.

Maaliskuussa 2020 Rachel Hosie jäi monien muiden tapaan kotiin koronaviruksen vuoksi. Brittinainen muutti vanhempiensa kotiin koronakaranteenin ajaksi, koska oletti, että uudet ohjeistukset kestäisivät kenties viikon.

Totuus olikin aivan toisenlainen, ja Rachel päätti käyttää kotiajan hyödyksi.

– Kuntosalit sulkeutuivat ja pian tuli hyvin selväksi, etteivät ne avautuisi uudelleen ihan pian. Joten, alkaen maaliskuun 25. päivä, asetin itselleni treenitavoitteen: sata punnerrusta päivässä. Miksi ei? Rachel kuvailee Insider-lehdessä.

Teki yhteensä kymmenen tuhatta punnerrusta

Rachel päätti yrittää tehdä sata punnerrusta päivässä sadan päivän ajan.

– Eli kymmenen tuhatta punnerrusta! Lukijani, olen tehnyt sen. Se oli haastavaa niin monin yllättävin tavoin, ja olen sokissa siitä, miten paljon koe muutti kehoani. Mutta olen hyvin iloinen siitä, että tein sen, Rachel kuvaa.

Rachel rakastaa kuntoilua, treenaa paljon ja myös kirjoittaa siitä työkseen. Aiemmin hän on nostanut todella raskaita painoja kuntosalilla, mutta harrastus muuttui koronan myötä mahdottomaksi.

– Eräs liike, jota hyvin harvoin tein, olivat punnerrukset. Teen niitä, kun ohjaaja ryhmätunnilla käskee, mutten koskaan vapaaehtoisesti. Hyvänä päivänä saatoin tehdä kymmenen, mutta vain kädet leveässä asennossa, enkä laskenut kehoani tarpeeksi alas, Rachel kuvailee.

Koronakaranteeniin punnerrukset kuitenkin sopivat erinomaisesti: niihin ei tarvita paljoa tilaa tai mitään välineitä.

Haasteen alussa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Jakoi punnerrukset kymmenen kappaleen setteihin

Sen sijaan, että Rachel olisi tehnyt sata punnerrusta kerralla, hän päätti tehdä niitä kymmenen kerrallaan.

– Suunnitelmani oli tehdä kymmenen tunnissa kymmenen tunnin ajan, tekisin ensimmäisen setin yhdeksältä aamulla ja viimeisen kuudelta illalla, Rachel kuvailee.

Hän oletti, että kaikki sujuisi helposti; hänhän kykeni punnertamaan kymmenen kertaa putkeen.

– Tämä menisi hyvin, ajattelin. Maaliskuun 25. päivä tein ensimmäisen kerran sata punnerrusta päivässä. Se oli vaikeaa. Ja siitä tulisi vain vaikeampaa, Rachel kuvaa.

– Jo toisena päivänä olkapääni, rintani ja selkäni olivat arat, ja kuudelta illalla en vain pystynyt. Tein päivän viimeisen setin polvet maassa. Ja se oli silti vaikeaa.

Rachelin mukaan aina kannattaisikin suosia hyvää tekniikkaa suuren treenimäärän sijaan.

"Viikonloput kuitenkin olivat painajaista"

Rachel alkoi vaihdella punnerrusasentoa vaihtamalla käsiensä sijaintia hieman. Hän myös treenasi punnertamisen jälkeen venyttelemällä jumppakuminauhalla rintakehänsä edessä vaakatasossa; näin treeni tasapainottui, sillä kuminauha treenasi täysin vastakkaisia lihaksia kuin punnerrukset.

– Se, että minulla oli suunnitelma ja rakenne, teki treenaamisesta helppoa viikolla, ja myös aika kului supernopeasti. Joka tunti huomasin ajattelevani "jukra, joko on taas aika punnertaa?" Viikonloput kuitenkin olivat painajaista, Rachel tunnustaa.

Hän unohti punnerrukset viikonloppuaamuisin ja joutui sitten kuromaan haastettaan kiinni iltapäivällä. Joinain päivinä hän kärsi migreenistä, eikä kyennyt punnertamaan. Kun koronasäädökset hellittivät, Rachel alkoi taas tavata ystävään. Samalla oli aina vain vaikeampaa punnertaa.

"Viimeiseen viikkoon mennessä todella vihasin punnerruksia"

– Odotin, että punnerrukset alkaisivat tuntua ihan helpoilta, mutta niin ei koskaan käynyt. Ne alkoivat lopulta tuntua hieman helpommilta, ainakin fyysisesti, Rachel sanoo.

Lopulta haasteesta tuli fyysisen sijaan henkinen.

Haasteen aikana. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Pystyin tekemään sata punnerrusta. Kehoni selvisi siitä. En vain halunnut tehdä sitä enää. Viimeiseen viikkoon mennessä todella vihasin punnerruksia, Rachel kuvaa.

Hän kuitenkin päätti sinnitellä haasteen loppuun.

– Noin haasteen puolivälissä todella näin muutoksen ylävartaloni ulkonäössä. Saatoin nähdä lihaksia, joita en ollut koskaan nähnyt.

"Tajusin, että tein myös keskivartaloni lihaksilla paljon ekstratreeniä"

Rachel havaitsi, että aiemmasta kovasta treenistään huolimatta hän ei ollut treenannut kaikkia lihaksiaan. Nyt nämä lihakset olivat kasvaneet punnerrusten myötä.

– Tajusin, että tein myös keskivartaloni lihaksilla paljon ekstratreeniä: aina, kun punnerrat, keskivartalo täytyy aktivoida, Rachel sanoo.

– Totta puhuakseni en odottanut näkeväni paljonkaan muutoksia fysiikassani tästä haasteesta, koska tiedän, että esteettinen muutos vie uskomattoman paljon aikaa. Joten olen sekä yllättynyt että ilahtunut siitä, että kehoni on muuttunut, enkä voi uskoa, miten paljon.

Hän myöntää, että on karanteenin aikana myös laihtunut kolmisen kiloa, mikä osaltaan saattaa tuoda lihakset paremmin esiin.

Aikoo jatkaa punnerruksia, muttei samalla kaavalla

Rachel aikoo jatkossakin harrastaa punnertamissa, mutta päivätavoite saa jäädä.

– On ollut yhtä iloa, kun ei tarvitse punnertaa joka tunti, hän kuvailee.

Haasteen lopussa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Aion edelleen tehdä jonkin verran punnerruksia päivittäin, koska ne ovat minulle hyväksi, joko treenin osana tai satunnaisin väliajoin päivisin, kuten teetä hauduttaessani. Mutta en ehdottomasti aio tehdä sataa päivässä. En ainakaan ennen kuin seuraava pandemia ajaa meidät karanteeniin.

Lue myös:

    Uusimmat