Raaseporin tasoristeysturman esitutkinta valmistui – vammoja saaneet varusmiehet eivät vaadi kuljettajalle rangaistusta

0:40

Kolmen varusmiehen kuolemaan johtaneen Raaseporin tasoristeysonnettomuuden esitutkinta on saatu valmiiksi, kertoo poliisi.

Puolustusvoimien ajoneuvon kuljettajaa epäillään kolmesta kuolemantuottamuksesta sekä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Tapaus siirtyy seuraavaksi syyttäjälle.

Armeijan kuorma-autoon törmänneessä junassa menehtyi neljäs henkilö, jonka kuolemalle ei oikeuslääkärin tutkimuksissa löydetty syy-yhteyttä törmäykseen.

Puolustusvoimien toiminnassa ei rikosepäilyjä

Kolme varusmiestä ja yksi junan matkustaja kuolivat, kun juna ja armeijan maastokuorma-auto törmäsivät Skogbyn tasoristeyksessä viime lokakuun lopulla.

Puolustusvoimien ajoneuvon kuljettajaa epäiltiin esitutkinnassa myös neljästä vammantuottamuksesta. Ne eivät kuitenkaan siirry syyttäjälle, koska vammoja saaneet varusmiehet eivät vaadi kuljettajalle rangaistusta.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, komisario Ilkka Kantola kertoi toissa viikolla, että tutkinnassa ei noussut esille muita rikosepäilyjä.

– Tutkinnassa on tehty yhteistyötä muun muassa Puolustusvoimien oikeudellisen yksikön kanssa. Yhteistyössä on käyty läpi Puolustusvoimien määräykset, ohjeet, marssisuunnitelma ynnä muuta sellaista. Niiden noudattamatta jättämisestä ei ole saatu viitteitä, Kantola sanoi.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja