Mainos

Raa'at uutiskuvat jakavat suomalaisten mielipiteitä

Raakojen uutiskuvien julkaiseminen sanomalehdissä jakaa suomalaisten mielipiteitä. Niukka enemmistö ei halua lehtiin esimerkiksi sotien, rikosten ja onnettomuuksien aidoista tilanteista otettuja, usein raakojakin uutiskuvia.

Tiedot käyvät ilmi Sanomalehtien Liiton ja Suomen Lehtikuvaajien teettämästä tutkimuksesta Uutiskuvat. Suomen Gallup-Media haastatteli tutkimusta varten marras-joulukuun vaihteessa puhelimitse kaikkiaan 503:a suomalaista. Otos edustaa 15 vuotta täyttänyttä väestöä.

Raakojen kuvien julkaisemista vastusti 52 ja kannatti 42 prosenttia kyselyyn osallistuneista. Loput eivät osanneet sanoa kantaansa. Erityisesti nuoret suhtautuivat myönteisesti raakojenkin uutiskuvien julkaisemiseen. Vahvimmin niitä vastustivat naiset, yli 50-vuotiaat ja eläkeläiset.

Nykytekniikan myötä lehtikuvia on yhä helpompi muokata, korjailla ja muuttaa. 96 prosenttia vastaajista katsoi, että kuvan muuntelusta on kerrottava lukijalle. Helpoiten hyväksyttiin esimerkiksi uusien rakennusten, siltojen, teiden tai puistojen lisääminen kuvaan. Näin tapahtuvan muuntelun hyväksyi liki 60 prosenttia vastaajista. Sen sijaan vain 20 prosenttia sallisi henkilöiden poistamisen kuvasta tai henkilön sijoittamisen toiseen ympäristöön.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.