Queen pääsi Hall of Fameen

Brittiläinen 1970- ja 1980-luvulla kulta-aikaansa elänyt rockyhtye Queen on kutsuttu arvostetun Rock and Roll Hall of Famen jäseneksi. Elossa olevat bändin jäsenet ovat luvanneet ilahduttaa yleisöä harvinaisella live-esiintymisellään New Yorkissa ensi viikolla järjestettävässä seremoniassa.

Queen veti aikoinaan konserttistadionit täyteen mm. kappaleillaan Bohemian Rhapsody ja We are the Champions, mutta hiljeni kymmenen vuotta sitten, kun yhtyeen näyttävä keulahahmo, laulaja Freddie Mercury, kuoli aidsiin. Yhtyeen levyjä myytiin maailmanlaajuisesti yli 100 miljoonaa kappaletta.

Queenin lisäksi Hall of Fameen on tänä vuonna kutsuttu rocksankareista mm. amerikkalaisbändi Aerosmith, laulaja-lauluntekijä Paul Simon, popin kuningas Michael Jackson, art-rock-duo Steely Dan, R&B-legenda Solomon Burke, doo-wop-kokoonpano the Flamingos ja laulaja-kitaristi Ritchie Valens, joka kuoli lento-onnettomuudessa vuonna 1959.

Taiteilijat voidaan nimittää Hall of Famen jäseniksi 25 vuotta sen jälkeen, kun heidän ensimmäinen levynsä on ilmestynyt. Valinnasta päättää komitea, joka arvioi esiintyjän merkitystä musiikkiteollisuudelle. Clevelandissa sijaitsevaan Hall of Fameen ovat brittimuusikoista aiemmin saaneet kutsun mm. the Beatles, the Rolling Stones ja the Who.

Viime vuonna Queen oli pitkästä aikaa brittilistojen kärjessä uudella versiolla hitistä We Will Rock You, jonka se esitti yhdesä pop-yhtye 5iven kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat