Mainos

Pyhtäältä löydettiin 25 kiloa räjähteitä

Kotkan poliisi löysi sunnuntai-iltana yleisövihjeen perusteella Pyhtäältä henkilöauton takaosasta 25 kiloa jauhemaista räjähdysainetta. Poliisi evakuoi rivitalon ja naapuritalon asukkaat.

Paikalle kutsuttu Helsingin poliisin pommiryhmä sai auton tutkituksi varhain maanantai-aamuna. Räjähteitä sisältänyt auto löytyi Huutjärveltä, Valtatie seitsemän eteläpuolelta. Rivitalon pihaan pysäköidyn auton etupenkin alta löytyi lisäksi puolen metrin mittainen räjähdysaineella täytetty rautaputki, jossa oli sytytyslanka ja nalli valmiina.

Kotkan rikospoliisin maanantaina tekemissä tutkimuksissa ei ole todettu mitään kohdetta, mihin räjähteet mahdollisesti oli tarkoitettu käytettäväksi. Poliisi ei puolenpäivään mennessä ollut tavoittanut auton omistajaa, joka pakeni rakennuksesta hetkeä ennen virkavallan tuloa paikalle. Miehen jäljet lumessa johtivat metsän läpi läheiselle kävelytielle. Yleisellä tiellä poliisikoira kadotti pakenijan jäljet.

Tuntematon henkilö ilmoitti Kotkan poliisille sunnuntai-iltana nimeltä henkilön, joka oli Porvoosta saapunut Pyhtäälle määrättyyn osoitteeseen mukanaan räjähteitä ja mahdollisesti ampuma-ase. Soittaja kertoi poliisille miehen myös olevan etsintäkuulutettu ja hänen liikkuvan väärillä kilvillä varustetulla autolla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.