Mainos

Putinille tarjolla myös puoluejohtajuus

Venäjän valtapuolueen johtaja haluaisi luovuttaa paikkansa presidentti Vladimir Putinille. Yhtenäinen Venäjä -puolueen puheenjohtaja Boris Gryzlov ehdotti Putinia seuraajakseen Moskovassa tänään.

Yhtenäinen Venäjä pitää puoluekokouksensa viikon kuluttua.

- Ehdotus Putinin nimittämiseksi puolueen johtoon tehtäneen kokouksessa. Voisin tehdä sen itse, Gryzlov sanoi lehdistötilaisuudessaan.

Parlamentin alahuoneen duuman puhemiehenä toimiva Gryzlov sanoi, että Putin nimitetään pääministeriksi toukokuussa heti presidenttikautensa loppumisen jälkeen. Medvedev vannoo virkavalansa 7. toukokuuta, ja duuma äänestää Putinin pääministeriydestä Gryzlovin mukaan seuraavana päivänä.

- Me takaamme että valitsemme Putinin, Gryzlov sanoi. Yhtenäisellä Venäjällä on yli kaksi kolmasosaa duuman paikoista eli valinta on käytännössä selviö.

Putin ei ole ottanut kantaa esitykseen puoluejohtajuudesta. Putinilla ei ole muodollista asemaa puolueessa, vaikka presidentin ja puolueen kytkös on vahva.

Putinin asema pääministerinä olisi poikkeuksellisen vankka ilman puoluepestiäkin, sillä Medvedev on noussut maan johtoon paljolti Putinin kansansuosion ansiosta.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.