Mainos

Putin vierailulla Ukrainassa

Venäjän presidentti Vladimir Putin on vieraillut tänään Ukrainassa. Putin oli nyt ensimmäistä kertaa Ukrainassa sen jälkeen kun maan presidentiksi nousi monien vaiheiden jälkeen länsimielinen Viktor Justshenko.

Putin aloitti heti neuvottelut Jushtshenkon kanssa Kiovaan saavuttuaan.

Presidentit Putin ja Juststhenko ovat keskustelleet talousliitosta Valko-Venäjän, Kazakstanin, Venäjän ja Ukrainan välillä. Justshenko kuitenkin pelkää sopimuksen vaarantavan Ukrainan mahdollisen EU-jäsenyyden. Venäjän mukaan tällaista vaaraa ei ole.

Viime marraskuun presidentinvaaleissa Putin asettui avoimesti tukemaan Jushtshenkon vastaehdokasta Viktor Janukovitshia, joka julistettiinkin voittajaksi marraskuussa pidetyssä äänestyksessä. Vaalivoitto kuitenkin mitätöitiin laajan vaalivilpin vuoksi, ja Jushtshenko voitti selvästi vaalien uusintakierroksella tapaninpäivänä.

Putin vakuutti tukevansa Ukrainan uutta johtajaa tavatessaan eilen Ranskan, Saksan ja Espanjan johtajat Pariisissa. -Me teemme kaikkemme tukeaksemme Ukrainan johtoa ja käytämme vaikutusvaltaamme estääksemme kaikki mahdolliset poliittiset kriisit maassa, Putin sanoi Pariisissa.

Jushtshenko puolestaan toivoi, että vierailu nostaisi maiden väliset suhteet uudelle tasolle.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.