Mainos

Putin vannoi tuhoavansa islamilaiset sissit

Venäjän pääministeri
saapui tänään yllättäen Dagestaniin.

Putin, Vladimir

Putinin kone saapui Dagestanin pääkaupunkiin Mahatshkalaan, minkä jälkeen pääministeri jatkoi matkaansa kohti Botlihia, missä suurin osa taisteluista muslimikapinallisia vastaan käytiin. Putin vakuutti Dagestanin pääosin muslimeista koostuvalle väestölle, että Venäjä suojelee heitä sisseiltä, jotka yrittävät perustaa maahan islamilaisen valtion.

-Tarkoituksemme on hyvin yksinkertainen - arvioida bandiittien Dagestanille aiheuttamat vahingot ja selvittää mitä apua nyt tarvitaan, Putin kertoi toimittajille televisioiduissa kommenteissa saapuessaan Mahatskalaan. -Venäjä ei ikinä unohda, mitä te teitte. Dagestan oli, on ja pysyy osana Venäjän federaatiota, hän sanoi paikalle kerääntyneille joukoille. Putin kiitti dagestanilaisia vapaaehtoisia, jotka auttoivat ajamaan sissit Tshetsheniaan ja muisti maljalla niitä, jotka menettivät henkensä taisteluissa. Putin myös vannoi tuhoavansa kaikki islamilaiset "bandiitit" Tshetsheniasta. -Bandiittien pitää tietää, että teemme keinojemme rajoissa kaiken mahdollisen taistellaksemme heitä vastaan, sanoi Putin Botlihissa.

Jeltsin keskusteli Dagestanista

Putin puhui tänään puhelimessa presidentti Boris Jeltsinin kanssa ja selosti tälle Dagestanin tilannetta, kertoi Kremlin tiedottaja. Jeltsin keskusteli tänään myös Dagestanin taloudellisesta ja sosiaalisesta tilanteesta varapääministeri Valentina Matvijenkon kanssa. Putinin oli alun perin määrä matkustaa eteläiselle Astahanin alueelle. Hän saapui Dagestaniin sen jälkeen kun taistelukoneet olivat pommittaneet muslimisissien tukikohtia Tshetshenian puolella. Venäjä on väittänyt sissien paenneen Dagestanista Tshetsheniaan ja valmistelevan rajan pinnassa uusia iskuja Dagestaniin.

Venäjä myönsi iskut

Taistelukoneet iskivät keskiviikkona useisiin kohteisiin Tshetsheniassa. Tshetsheenit väittivät heti iskujen jälkeen koneiden kuuluneen Venäjälle, mutta Venäjä kiisti tiedon. Tänään Venäjä armeijan lehdistökeskus Dagestanissa kuitenkin varmisti koneiden kuuluneen Venäjälle. Keskuksen mukaan koneet iskivät kuitenkin sissikohteisiin, eivätkä siviilikyliin. Putin ilmoitti eilen Venäjän joukkojen kukistaneen Tshetsheniasta Dagestaniin tulleet muslimikapinalliset. (STT-Itar-Tass-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.