Mainos

Putin: Suhtautuminen Irakiin voi tiukentua

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi, että Venäjän suhtautuminen Irakiin saattaa tiukentua, jos Irak estää YK:n asetarkastajien työtä.

-Jos Irak heittäytyy hankalaksi tarkastajia kohtaan, Venäjä voi muuttaa kantaansa ja asettua tukemaan Yhdysvaltain näkemystä uusista, tiukemmista toimista YK:n turvallisuusneuvostolta. Olemme valmiit työskentelemään kohti erilaisia ratkaisuja. En sano minkälaisia, mutta ne voivat olla tiukempia kuin aiemmin, Putin sanoi Kiovassa.

Putin tähdensi kuitenkin, että YK:n asetarkastajille pitäisi antaa enemmän aikaa etsiä joukkotuhoaseita ja jos lisätoimiin ryhdytään, ne on tehtävä yhteisymmärryksessä YK:n turvallisuusneuvoston kanssa.

-Irak voi olla uhka, jos sillä on joukkotuhoaseita, mutta tämän selvittämiseksi me olemme sopineet lähettävämme tarkastajia sinne -- en usko, että kaikkia poliittisia ja diplomaattisia toimia on vielä käytetty, Putin sanoi.

Ulkoministeri Igor Ivanov puolestaan kehotti Irakia ottamaan huomioon YK:n asetarkastajien johtajan Hans Blixin suosituksia, jos se haluaa välttää sodan.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.