Mainos

Putin ei aio nimetä seuraajaehdokastaan

Vladimir Putin ilmoitti vuosittaisessa tiedotustilaisuudessaan, että talouspolitiikan ykköstavoite on Venäjän BKT:n kaksinkertaistaminen.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ei aio nimetä seuraajaehdokastaan ennakkoon toisin kun on uumoiltu.

Hänen mukaansa hallinnon tehtävä on sen sijaan turvata kaikkien presidenttiehdokkaiden mahdollisuudet vaalikampanjassa, jossa perusteella äänestäjät valitsevat presidentin demokraattisesti.

Putin kertoi Kremlin lehdistötilaisuudessa nimeävänsä suosikkiehdokkaansa vaalikampanjan aikana.

Oman presidenttikautensa saavutuksina hän piti sitä, että Venäjä säilyi yhtenäisenä, poliittinen järjestelmä vahvistui ja talous lähti kasvuun.

"Talouskasvu seitsemään prosenttiin"

Putin pitää kansantuotteen kaksinkertaistamista kuluvalla vuosikymmenellä maan talouspolitiikan päätavoitteena.

Tämä edellyttää vuotuista seitsemän prosentin talouskasvua, Putin sanoi Kremlin lehdistötilaisuudessa.

Tänä vuonna kasvuennuste on 6,9 prosenttia. Talouskasvun turvin pitäisi Putinin mielestä pyrkiä väestön tuloerojen kaventamiseen.

Putin torjui myös arvostelun siitä, että Venäjä käyttäisi energiavarojaan keinona saavuttaa ulkopoliittiset tavoitteensa. Hänen mukaansa Venäjä pitää energiapolitiikassaan tärkeimpänä suurimpien asiakkaidensa tyytyväisyyttä.

Putin myöntää toimittajien vainon

Putin myöntää journalistien vainoamisen olevan yksi vakavimmista ongelmista maassa. Venäjä tekee kaikkensa suojellakseen toimittajia, Putin lupasi. Hän mainitsi Kremlin arvostelijana tunnetun toimittajan Anna Politkovskajan murhan ohella Venäjän Forbes-lehden päätoimittajan murhan vuonna 2004.

Putin tänään järjestämään vuosittaiseen maratontiedotustilaisuuden osallistui ennätysmäiset 1113 toimittajaa. Kremlissä järjestettävä tiedotustilaisuus näytetään suorana televisiossa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-Itar-Tass)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.