Puolustusministeri: Ruotsalaismedia liioittelee ja käy Nato-kampanjaa

Puolustusministeri Carl Haglundin (RKP) mukaan ruotsalaismedian reaktio venäläislaivueen harjoituksiin lähellä maan rajaa on liioiteltu.

– Mielestäni tämä on noussut mittasuhteiltaan vähän liian suureksi kohuksi Ruotsin mediassa.

Haglundin mukaan länsinaapurin tiedotusvälineissä reagoitiin yhtä suureellisesti myös toissaviikolla. Silloin aiheena oli Venäjän asevarustelu.

– Varsinkin Svenska Dagbladet tekee aktiivista kamppanjaa, jossa se ajaa jopa pääkirjoitustasolla Nato-jäsenyyttä ja Ruotsin puolustuspolitiikan suunnanmuutosta. Ja tämä on selkeästi osa myöskin sitä mediakeskustelua, mitä Ruotsissa nyt käydään, jatkaa Haglund.

– Meillä on ollut jo pitkään tiedossa Venäjän asevarustelu ja samoin se, että Venäjä harjottelee myös meidän lähialueilla.

Haglund ei lähde arvioimaan Ruotsin puolustusvalmiutta pitkäperjantain tapahtumien perusteella, vaan keskittyy sen sijaan mieluummin kotimaan puolustuksen tilaan.

– Meillä on Suomessa 24/7-valmius ja meidän Hornettimme ovat koko ajan valmiustilassa, jos ne eivät ole ilmassa. Ja meillä on kyky käydä tämän tyyppisiä koneita tunnistamassa. jos tarvetta ilmenee. Niitä tunnistetaankin säännöllisesti, jos ne tulevat liian lähelle meidän ilmatilaa. Kyse on rutiinitoiminnasta ja ilmavoimat hoitaa tämän erittäin ammattitaitoisesti.

Lue myös:

    Uusimmat