Mainos

Puoluesihteerit: Vaalikoneiden oltava maksuttomia

Eduskuntapuolueiden puoluesihteerit vetoavat päätoimittajiin vaalikoneiden maksuttomuuden puolesta.

Puoluesihteerit ilmaisevat yhteisessä vetoomuksessaan huolensa siitä, että kaikki vaalien alla käyttöönotettavat vaalikoneet eivät ole enää aiempien vaalien tapaan maksuttomia. Ainakin Jyväskylässä ilmestyvä Keskisuomalainen on ilmoittanut perivänsä vaalikoneeseen osallistuvilta ehdokkailta parinkymmenen euron maksun vaalikoneesta aiheutuviin kustannuksiin vedoten.

Puoluesihteerit pitävät maksullisuutta ongelmallisena.

- Vaalikoneiden olisi oltava ehdokkaille maksuttomia, jotta kaikki ehdokkaat voisivat varallisuuteen katsomatta osallistua niihin. Pienehkökin maksu voi joillekin ehdokkaista olla liian suuri ja ehkä se on monelle myös periaatteellinen.

- Vaalikonepalvelujen tuottaminen maksaa, mutta on tarkkaan vaalittava sitä eroa, joka perinteisesti on ollut toimituksellisen aineiston ja maksetun vaalimainonnan välillä, puoluesihteerit korostavat. Heidän mielestään ainakin vaalikoneen luonne muuttuu ja sen kiinnostavuus laskee, kun osa ehdokkaista jättäytyy siitä kustannussyistä pois. Puoluesihteereiden mielestä vaalikoneiden merkitystä kansalaisten vaalikiinnostuksen lisääjänä ei ole syytä vähätellä.

- Kunnallisen demokratian toimivuus edellyttää kuntalaisten osallistumista vaaleissa ja vaalikoneiden kaltaiset nykyaikaiset internetiä hyödyntävät välineet lisäävät erityisesti nuorten kiinnostusta politiikkaan ja kunnallisiin kysymyksiin.

Vetoomuksen ovat allekirjoittaneet puoluesihteerit Eero Lankia (kesk.), Eero Heinäluoma (sd.), Harri Jaskari (kok.), Aulis Ruuth (vas.), Ari Heikkinen (vihr.) ja Berth Sundström (r.).

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.