Mainos

Puoluejohtajien ensikommentit ennakkoäänten tuloksesta

Puolueiden paikkamäärä vaalien ennakkoäänten perusteella: kokoomus 3 (23,9%) , keskusta 3 (19,2%), SDP 3 (18,2%), vihreät 1 (11,4%), perussuomalaiset 1 (9,9%), kristillisdemokraatit 1 (4,4%) ja vasemmistoliitto 1 (6,2%).

Näin puoluejohtajat kommentoivat ennakkoääniä tuoreeltaan:

Keskustan puheenjohtaja Matti Vanhanen:

- Tämä kolme paikkaa on yksi paikka vähemmän kuin mitä meillä on tällä hetkellä. Ja ennakkoäänethän eivät ole koskaan aivan lopullinen. Nyt kaikki riippuu siitä, että milllä tavalla tänään vaalipäivänä on äänestetty, että nousiko maakunnissa äänestysaktiivisuus vai ei. Odotellaan nyt rauhassa vaalitulosta.

Kokoomuksen puheejohtaja Jyrki Katainen:

- On ihan mahdollista, että saamme vielä neljännen paikan. Äänierot ovat erittäin tiukat, ja meillä on ollut tosi nousujohteinen kampanja. Uskonpa, että se neljäs paikka sieltä vielä tulee, mutta kuka tietää, ihmiset ovat aina oikeassa. Katsotaan sitä sitten loppuillasta. Vielä en viitsi hirveästi spekuloida, kun paljon vielä voi tapahtua. Nämä vaalit ovat todella arvaamattomat monella tavalla. Mutta uskon kyllä, että loppulaskelmissa meidän tilanne vielä paranee.

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen:

- Tässä vaiheessa näyttää oikein hyvältä. Meillä oli tavoitteena säilyttää kolme paikkaa ja ennakkoäänten perusteella se kolme paikkaa meille on tulossa. Mutta toki nyt jo on nähtävissä, että nämä ovat hyvin tiukat ja jännittävät vaalit, eli mitä tahansa voi seuraavien tuntien aikana vielä tapahtua. Kaksi paikkaa olisi pettymys, mutta nyt ainakin toistaiseksi näyttää siltä, että kaksi paikka sieltä on tulossa ja siitä tietenkin iloitsemme.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini:

- Nyt tuntuu oikein hyvältä. Jos tuo tulos pitää loppuun asti, niin tuntuu oikein hyvältä. Kaksinumeroinen luku oli tavite, ja se saavutettiin, se on oikein hyvä tulos. Oma tulokseni näyttää aika lupaavalta. Siinä oli lähes 50 000 ennakkoääntä, että hyvin on mennyt.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.