Mainos

Puolueissa pelätään eurovaalivaimeutta

Suurimpien puolueiden puoluesihteerit pelkäävät, että tasan vuoden päästä pidettävien eurovaalien äänestysaktiivisuus jää jopa alle 50 prosentin. Puoluesihteerit esittivät arvioitaan sunnuntain Turun Sanomissa.

Esimerkiksi kokoomuksen puoluesihteeri Maija Perho pelkää, että äänestysprosentti jää 40:n tuntumaan. Vasemmistoliiton Ralf Sund veikkaa 43 ja Rkp:n Peter Heinström 45 prosenttia. Vain keskustan Eero Lankia ja demarien Kari Laitinen uskovat 50 prosentin ylitykseen.

Synkkiä arvioitaan puoluesihteerit perustelevat sillä, että vaalit pidetään viikkoa ennen juhannusta. Myös tulevan vaalisuman pelätään horjuttavan mielenkiintoa eurovaaleja kohtaan. Eduskuntavaalit ovat ensi maaliskuussa, ja vuoden 2000 presidentinvaalitkin keräävät jo huomiota osakseen.

Viimeksi eurovaalit järjestettiin yhdessä kunnallisvaalien kanssa. Tuolloin äänestysprosentti oli hieman yli 60. Itsenäisyyden aikana valtiollisten vaalien äänestysprosentti on jäänyt alle 50:n vain kaksi kertaa, vuosien 1925 ja 1931 presidentin valitsijamiesvaaleissa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.