Mainos

Puolan presidentti: Hallitus Solidaarisuuden johdolla

Puolan vasemmistolainen presidentti Aleksander Kwasniewski arveli tänään lehtihaastattelussa, että maahan syntyy uusi hallitus parlamenttivaalit voittaneen Solidaarisuus-liikkeen johdolla.

Sunnuntain vaalien lopulliset tulokset eivät vielä olleet selvillä, mutta ennusteiden mukaan Solidaarisuuden johtama vaaliliitto AWS saisi kolmanneksen äänistä ja nykyinen hallituspuolue, Demokraattinen vasemmistoliitto SLD, runsaan neljänneksen.

Kwasniewski vastasi toimittajan kysymykseen mahdollisesta hallituskoalitiosta, että AWS:n ja noin 14 prosenttia äänistä keränneen Vapausliiton, UW:n, yhteinen hallitus näyttää nyt todennäköiseltä vaihtoehdolta. Toisaalta hän sanoi vaalikampanjan perusteella pitävänsä AWS:n ja UW:n elinkelpoista yhteistyötä mahdottomana.

Sekä AWS:llä että UW:lla on juurensa kommunistivaltaa vastustaneessa oppositiossa. Niillä on kuitenkin sekä talouspoliittisia että muita näkemyseroja. AWS on lähellä katolista kirkkoa ja vastustaa jyrkästi muun muassa aborttia. UW:ta taas pidetään liike-elämän edustajien suosikkipuolueena.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.