Puolan pääministeri: Wagner-ryhmän jäsenet ovat lähestyneet Puolan ja Liettuan rajaa Valko-Venäjällä

Wagner-joukkojen harjoitukset Valko-Venäjän kanssa huolestuttavat Puolan itärajalla – "Kaikki sanovat, että jotain varmasti tapahtuu" 2:13
Wagner-joukkojen harjoitukset Valko-Venäjän kanssa huolestuttavat Puolan itärajalla – "Kaikki sanovat, että jotain varmasti tapahtuu"

Puolan pääministeri Mateusz Morawieckin mukaan yli sata palkkasotilasyhtiö Wagnerin Valko-Venäjällä olevaa taistelijaa on siirtynyt lähelle Puolan ja Liettuan rajaa niin kutsutun Suwalkin käytävän tuntumaan. Morawieckin kommenteista uutisoivat CNN ja BBC.

Morawieckin mukaan Wagnerin jäsenet saattavat yrittää soluttautua EU-alueelle tekeytymällä siirtolaisiksi.

– He todennäköisesti naamioituvat Valko-Venäjän rajavartijoiksi ja auttavat laittomia siirtolaisia pääsemään Puolan alueelle, horjuttamaan Puolaa, mutta he todennäköisesti yrittävät myös soluttautua Puolaan teeskentelemällä laittomia siirtolaisia ja tämä aiheuttaa lisäriskejä, hän sanoi.

Vajaan sadan kilometrin pituinen Suwalkin käytävä Puolan ja Liettuan rajalla erottaa Valko-Venäjän Itämeren rannikolla sijaitsevasta Kaliningradin alueesta, joka on Venäjän hallussa.

Valko-Venäjän johtaja Aljaksandr Lukashenka on aiemmin kiistänyt provosoivansa pakolaiskriisiä Euroopassa houkuttelemalla ihmisiä EU-maiden rajoille.

Lue myös:

    Uusimmat