Mainos

Puolan pääministeri erotti muiden puolueiden ministerit

Puolan hallituksessa on nyt vain pääministeri Kaczynskin oman puolueen ministereitä. Maassa pidetään todennäköisesti ennenaikaiset parlamenttivaalit.

Puolan hallitukseen on jäänyt vain pääministeri Jaroslaw Kaczynskin puoluetovereita, kun pääministeri erotti tänään kahden muun puolueen ministerit. Ennenaikaisia parlamenttivaaleja pidetään nyt entistä todennäköisempinä Puolassa.

Kenkää Kaczynskin hallituksesta saivat Puolalaisten perheiden liiton ja Itsepuolustus-puolueiden ministerit, jotka Kaczynski korvasi oman puolueensa jäsenillä. Hallituksessa on nyt näin vain Kaczynskin Laki ja oikeus-puolueen (PiS) ministereitä.

- Nämä muutokset ovat tulosta poliittisen tilanteen muuttumisesta ja merkitsevät koalition työn loppua, ilmoitti pääministeri Kaczynski presidentin luona käydessään. Presidentti on pääministerin kaksoisveli Lech Kaczynski.

Kaczynskin kaksoset ovat hallinneet Puolaa nopean talouskasvun aikana, mutta he eivät ole onnistuneet lopettamaan alituista sisäpoliittista kiistelyä maassa. Puola on ajautunut heidän hallitessaan myös kahnauksiin muiden Euroopan unionin jäsenmaiden kanssa.

Hallituspuolue PiS päätti jo lauantaina tukea ennenaikaisten parlamenttivaalien järjestämistä. Pääministeri Kaczynski on arvellut, että ne pidetään viimeistään loka- tai marraskuussa. Normaalijärjestyksessä vaalit olisivat vasta kahden vuoden kuluttua.

Myös presidentti Lech Kaczynski ja oppositiojohtaja Donald Tusk Kansalaisfoorumi-puolueesta kertoivat viime viikolla kannattavansa ennenaikaisia vaaleja Puolan poliittisen kriisin ratkaisemiseksi.

Ennenaikaiset parlamenttivaalit ovat tarkkailijoiden mukaan melkoista uhkapeliä Kaczynskeille, koska PiS:n suosio, 23 prosenttia, laahaa mielipidekyselyissä selvästi Kansalaisfoorumin, 33 prosenttia, jäljessä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.