Puolalaiskylässä tallentui kameraan epäilyttävää lentotoimintaa – pörrääkö tässä paljon puhuttu Wagner-helikopteri?

Puolan rajalla tallentui kameraan Valko-Venäjän lentotoimintaa 0:24
Tässäkö ne ovat? Helikopteri tallentui kameraan Puolan rajalla.

Puola kertoo Valko-Venäjän helikoptereiden loukanneen maan ilmatilaa tiistaina. Helikoptereiden väitetään tallentuneen silminnäkijän kameraan rajalla.

Puola on kertonut lisänneensä joukkoja Valko-Venäjän vastaisella radalla kahden helikopterin ilmaannuttua sen ilmatilaan. On esitetty epäiltyjä, että ilmatilan loukkaus olisi ollut Venäjältä Valko-Venäjälle siirtyneiden palkka-armeija Wagnerin joukkojen tekosia.

Valko-Venäjä on kiistänyt ylittäneensä Puolan rajan. Sen sijaan maa syyttää Puolaa koko asian keksimisestä.

Puolalaisen Visegrád 24 -uutispalvelun jakamilla kuvilla ja brittiläisen uutistoimisto Scopalin jakamalla videomateriaalilla väitetään tallentuneen epäilyttävää helikopteritoimintaa Bialowiezan kylässä.

Kenraalimajuri evp, kokoomuksen kansanedustaja Pekka Toveri arvioi Puolassa raportoidun ilmatilan loukkauksen olevan poikkeuksellinen.

– Puolan rajalla valkovenäläiset ovat olleet vähän tarkempia lentämisessään eikä tällaista ole tapahtunut aikaisemmin, jolloin rupeaa haisemaan, että tämä on tahallinen provokaatio. Jos se rupeaa uusiutumaan ja siellä jatkuvasti ruvetaan lentämään rajan ylitse, niin puolalaiset tuntien se ei jää siihen, Toveri sanoo.

Kuuntele koko Toverin haastattelu Puolan tapahtumien tiimoilta täältä.

Video: Reuters.

Lue myös:

    Uusimmat