Puola pullisteli lihaksiaan sotilasparaatissa – välittää selkeän viestin Moskovalle

Puola pullisteli lihaksiaan sotilasparaatin muodossa – välittää selkeän viestin Moskovalle 0:59
Katso video: Puola järjesti Varsovassa massiivisen sotilasparaatin

Puola järjesti Varsovassa tiistaina 15. elokuuta historian suurimman sotilasparaatin kylmän sodan jälkeen. Nato-maana Puola vilauttaa nyt lihaksiaan, pyrkien samalla välittämään viestin sekä Moskovalle, että omille äänestäjilleen ennen lokakuun vaaleja.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on asettanut Puolan hallitsevan kansallismielisen Laki ja Oikeus (PiS) -puolueen vahmistamaan maan asevoimia. Koska vaalikampanja on täydessä vauhdissa, massiivinen sotakalustonäytös tarjosi heille tilaisuuden kiillottaa myös omaa turvallisuusosaamistaan.

Puolan puolustusministeri Mariusz Blaszczak piti paraatissa puheen, jossa kertoi Puolasta tulleen tärkeä toimija kansainvälisellä näyttämöllä.

– Olemme rakentaneet vahvat asevoimat, jotka puolustavat rajojamme tehokkaasti epäröimättä, sanoo Blaszczak puheessaan.

Asevoimien päivän paraatissa marssi 2 000 sotilasta Puolasta ja muista NATO-maista. Samalla tapahtuma oli muistutus Puolan voitosta Varsovan taistelussa vuonna 1920. Paraatissa esiteltiin yhteensä 200 sotilaskaluston välinettä ja 92 ilma-alusta.

Kalustoon lukeutui Yhdysvalloista hankitut M1A1 Abrams -taistelupanssarivaunut, Etelä-Korean K2-vaunut, sekä K9-itseohjautuvat haupitsit. Lisäksi esillä oli HIMARS-raketinheitinjärjestelmiä, Patriot-ilmapuolustusjärjestelmiä, sekä Puolassa valmistettuja Borsuk-taisteluajoneuvoja.

Lähde: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat