Mainos

Puola kinaa abortista

Aborttikiista on jälleen kärjistynyt Puolassa - vasemmisto väläyttelee jo kansanäänestyksen mahdollisuutta.

Väittely oikeudesta aborttiin on kiihtynyt Puolassa äskeisten parlamenttivaalien jälkeen. Vaalit voittanut oikeisto kiristänee uudelleenaborttilakia, jota vasemmisto ehti välillä jo väljentää.

Vasemmisto uhkaa viedä asian viime kädessä vaikka kansanäänestykseen. Jos oikeisto toteuttaa aikeensa muuttaa lakia, on abortin saaminen Puolassa pian lähes mahdotonta.
Abortin viime vuonna vapauttanut vasemmisto väittää, että puolalaisten enemistö ei enää tue katolisen kirkon tiukkaa linjaa moraalikysymyksissä.

Vasemmiston mukaan ihmiset saattavat tunustaa katolista uskontoa, mutta heidän elämänarvonsa ovat maallisia.Niinpä vasemmisto on valmis viemään aborttikysymyksen kansanäänestykseen, vaikka vaarana on, että kansankunta repeytyy kahtia.
Myös suunnitelmat opettaa lapsille sukupuoliasioita koulussa ovat joutuneet vastatuuleen. Sukupuolikasvatusta oli määrä antaa Puolan kouluissa pakollisena aineena tästä syksystä lähtien. Pitkälti katolisen kirkon painostuksesta oppiaine muutettiin vapaaehtoiseksi. Tämän pelätään kasvattavan ei-toivottujen raskauksien määrää lähivuosina entisestään.
(MTV3)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.