Mainos

Puola arvostelee Saksaa Venäjän liehittelystä

Puolan presidentin vaatii saksalaislehden haastattelussa, että Saksan sekä EU:n johdon olisi suhtauduttava kriittisemmin Venäjään.

Puolan presidentti Lech Kaczynski arvostelee Saksan ja Venäjän läheistä poliittista yhteistyötä. Kaczynski antaa saksalaislehden haastattelussa ymmärtää, että Saksan johdon olisi suhtauduttava kriittisemmin Venäjään.

Kaczynskin Focus-viikkolehdessä esittämät arviot heijastavat Puolan kasvavaa huolta maan kahden suuren naapurin poliittisen ja taloudellisen yhteistyön lähenemisestä.

Puola on vastustanut etenkin Venäjän ja Saksan yhteistä kaasuputkihanketta. Putkea myöten on määrä kuljettaa maakaasua Venäjältä Saksaan.

Kaczynskin mukaan Venäjä ja EU eivät ole samalla lailla riippuvaisia toisistaan energiakysymyksissä. - Venäjä voisi teoriassa tulla toimeen ilman kaasun myyntiäkin, Eurooppa taas ei.

Kaczynski sanoi ihmettelevänsä, että saksalaiset poliitikot eivät näe mitään eroa Ranskan, Puolan ja Saksan kaltaisten maiden ja Venäjän välillä. Presidentti puhui myös Venäjän "valtaisasta asehankintaohjelmasta". Hän viittasi lisäksi venäläisen toimittajan Anna Politkovskajan murhaan ja venäläisen ex-agentin Aleksandr Litvinenkon kuolemaan. Puolan presidentin mukaan "Venäjällä on ilmiöitä joita ei tavata missään muualla".

- Puolassa ei ainakaan kukaan opposition edustaja ole menettänyt henkeään viime vuosina, Kaczynski sanoi.

Kaczynskin on määrä tavata ensi viikolla Mettlachissa Saksassa Ranskan presidentti Jacques Chirac ja Saksan liittokansleri Angela Merkel.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.