Punainenko väreistä seksikkäin – mitä sanoo tiede?

Punainen ei olekaan seksikkäin väri – vai onko sittenkin? Selvitykset kumosivat toisensa.

Brittiselvityksessä havaittiin, ettei punainen olekaan seksikkäin väri – todellisuudessa hempeät karamellivärit takaavat kiihkon makuuhuoneessa.

Selvitykseen osallistui kaksi tuhatta kotitaloutta, ja sen teki matkailupalvelu Travelodge.

Kyselyn tuloksia tutkimalla havaittiin, että keltainen, sininen ja vihreä antavat parhaat yöunet. Sinisellä unta irtosi noin kahdeksan tuntia, mutta violetissa huoneessa unen määrä oli vain alle kuusi tuntia. Tutkijoiden mukaan purppura saattaa stimuloida aivoja ja vaikeuttaa rentoutumista, jolloin unen määrä jää vähäiseksi.

Punaista on pidetty intohimon värinä, mutta selvityksen mukaan punaisen keskellä nukkuvat parit harrastavat seksiä harvemmin kuin karamellivärein sisustetuissa huoneissa nukkuvat. "Karamelliväriset" parit harrastivat seksiä noin kolme kertaa viikossa, "punaiset" vain kerran.

Mutta mikä on totuus?

Vuonna 2012 brittifirma LittleWoods.com teki samantapaisen selvityksen, jossa kahdelta tuhannelta aikuiselta kysyttiin, millaisessa ympäristössä he harrastavat seksiä. Tässä selvityksessä purppura, punainen ja taivaansininen koettiin seksikkäimmiksi väreiksi.

Selvityksen mukaan punaista suosivat henkilöt harrastivat seksiä 3,18 kertaa viikossa ja taivaansinisen fanit 3,14.

Selvityksen mukaan silkkilakanat purppuraisessa huoneessa on eroottisin yhdistelmä. Ne LittleWoodsin shoppaajat, joilla oli silkkilakanat, harrastivat seksiä 4,35 kertaa viikossa.

Huono-onnisin värivalinta vuoden 2012 selvityksessä oli harmaa, sillä sen värisessä makuuhuoneessa harrastettiin seksiä vain 1,8 kertaa viikossa. Vihreällä värillä seksikertojen määrä nousi 1,89:ään ja beigellä 1,97:ään. Keskimäärin seksiä harrastettiin 2,55 kertaa viikossa.

Punainen viehättää

Vuonna 2010 Rochesterin yliopistossa tehdyn tutkimuksen perusteella naiset pitävät miestä seksikkäänä, mikäli hänellä on punainen paita.

– Havaitsimme, että naiset pitävät punaiseen puetun miehen statusta korkeampana. He uskovat tämän ansaitsevan rahaa muita todennäköisemmin, ja kipuavan menestyksen tikkaita. Korkean statuksen viesti saa naisen viehättymään, tutkimusta johtanut Andrew Elliot kuvaa.

Sama tulos saatiin Englannissa, Saksassa, Kiinassa ja Amerikassa, joten punaisen viehätys vaikuttaa olevan universaali. Sen, miksi Travelodgen selvityksen tulos kertoi päinvastaista, voi kenties selvittää tutkimusotannan pienuudella.

Testaa!


Lue myös:


AVA/Maria Aarnio

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat