Mainos

Tutkimus: Punainen lisää miehen viehätysvoimaa

Moni nainen tiettää jo, että hänen punaiset alusvaatteensa viettelevät miehen. Nyt uroidenkin kannattaa kokeilla tätä maagista väriä, sillä se vaikuttaa naisiin yllättävällä tavalla!

Tutkimuksen mukaan naisia viehättää mies, joka on pukeutunut punaiseen tai edes kyseisen värin ympäröimä. Rochesterin yliopiston tutkijoiden mukaan naiset eivät ole tietoisia värin luomasta tenhosta, kertoo techvert.com.

Tutkimuksessa havainnoitiin 288 naista ja 25 miestä. Tutkittavat katsoivat miesten kuvia, jotka oli kehystetty valkoisin tai punaisin kehyksin. Kokeen toisessa osassa kehykset olivat siniset, vihreät tai harmaat. Myös kuvan miehen paita oli useassa kuvassa muokattu punaiseksi.

Tutkittavilta kysyttiin muun muassa, miten viehättävä kuvan henkilö on, suutelisivatko tai deittailisivatko he tätä, ja miten kiltti tai ulospäin suuntautunut tämä heidän mielestään on.

– Havaitsimme, että naiset pitävät punaiseen puetun miehen statusta korkeampana. He uskovat tämän ansaitsevan rahaa muita todennäköisemmin, ja kipuavan menestyksen tikkaita. Korkean statuksen viesti saa naisen viehättymään, tutkimusta johtanut Andrew Elliot kuvaa.

Miehiin ei vaikutuksia

Punaisen värin vaikutus rajoittui statukseen ja romanttisiin ominaisuuksiin, ja siihen puettu tai sillä ympäröity mies vaikutti voimakkaammalta tai seksuaalisesti haluttavammalta. Hän ei kuitenkaan muuttunut värin ansiosta kiltimmäksi tai sosiaalisemmaksi.

Sama tulos saatiin Englannissa, Saksassa, Kiinassa ja Amerikassa. Miesten mielipiteisiin väri ei vaikuttanut, joten kyseessä on selkeästi "naisten juttu".

Tutkijoiden mukaan sekä kulttuuri että biologia vaikuttavat punaisen värin tehoon. Punainen on kautta historian ollut rikkaiden ja voimakkaiden väri, ja sillä on viestitty muun muassa varallisuutta ja korkeaa asemaa. Jopa nykypäivän julkimot astelevat punaisella matolla, jolle kuka tahansa ei pääse. Myös eläinmaailmassa punainen viestittää uroksen valta-asemaa.

– Kulttuurissamme on sanonta, että miehet ovat seksin suhteen kuin eläimiä. Näyttää siltä, että myös nainen voi käyttäytyä kuin eläin, Elliott sanoo.

MTV3/Helmi

Lähde: Techvert.com

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.