Mainos

Punainen Risti vetosi Myanmarin uhrien puolesta

Punainen Risti vetosi tänään noin 33 miljoonan euron keräämiseksi Myanmarin myrskyn ja tulvien uhreille. Pyrkimyksenä on auttaa puolta miljoonaa ihmistä tuhoalueella niin, että he saavat suojan ja vettä kolmeksi vuodeksi.

Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun yhdistysten kansainvälisen liiton (IFRC) pääsihteerin Markku Niskalan mukaan Myanmaria uhkaa humanitaarinen katastrofi, jolla on valtaisat mittasuhteet. Järjestö sanoi olevansa huolissaan ennusteista, jotka lupaavat Myanmariin uusia rankkasateita.

IFRC vetosi jo eilen 12,4 miljoonan euron kokoamiseksi Kiinan järistyksen uhreille. Tarkoituksena on tukea rahoilla 100 000:ta uhria Sichuanin maakunnassa vuoden ajan. Suomi päätti tänään 500 000 euron myöntämisestä Kiinan avustamiseen.

Lukuisten avustuslupausten lisäksi Kiina on toivottanut tervetulleeksi myös ulkomaiset pelastustyöntekijät. Ensimmäinen noin 60 hengen pelastusryhmä saapui tänään Sichuaan Japanista. Pelastustyöntekijöitä on saapunut myös Venäjältä, Taiwanista, Etelä-Koreasta ja Singaporesta.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.