Mainos

Pula it-osaajista vaivaa yrityksiä

It-työntekijöitä on määrällisesti paljon, mutta heidän osaamisensa ei usein sovi avoinna olevien työtehtävien vaatimuksiin.

Valtaosalla suomalaisista yrityksistä on ollut vaikeuksia löytää it-osaajia töihin, kertoo it-konsulttien välitysfirman eWork Nordic Oy:n selvitys. Vaikka it-työntekijöitä on määrällisesti paljon, heidän osaamisensa ei usein sovi avoinna olevien työtehtävien vaatimuksiin.

Yrityksissä on pulaa erityisesti projektipäälliköistä, hankejohtajista ja ohjelmistoarkkitehdeistä. Kolmasosa yrityksistä näkee, että it-osaamisen tarjonta vastaa huonosti työmarkkinoiden tarpeisiin.

Lähes kaikissa eWorkin kyselyyn vastanneissa yrityksissä oli joulukuussa avoinna it-osaamista vaativia tehtäviä. Viidesosa yrityksistä kertoi, että ongelmia it-osaajien saatavuudessa on usein. Noin 70 prosenttia oli kohdannut vaikeuksia jonkin verran.

Selvitykseen vastasi viime vuoden lopussa noin 180 suurissa yrityksissä ja julkishallinnon organisaatioissa työskentelevää tietohallinnon päättäjää ja resursoinnista vastaavaa henkilöä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.