Pukusuunnittelija: Hyvä kaaso ei tee tätä virhettä

Kun morsian lähtee hääpukuostoksille, on kaaso usein mukana tekemässä tärkeää valintaa hääpäivän asuksi. Lukuisten morsianten kanssa vuosien varrella työskennellyt pukusuunnittelija Johanna Lätti muistuttaa, että kaason on annettava valintatilanteessa tilaa morsiamelle.

Jo 25 vuotta hää- ja juhlapukuja suunnitellut Morsmaikku-liikkeen perustaja Johanna Lätti on vuosien varrella kohdannut lukuisia morsiamia, jotka saapuvat kokeilemaan hääpukua kaasoineen. Lätille on vuosien saatossa kehkeytynyt selkeä käsitys siitä, millainen kaaso täyttää morsiamen tarpeet parhaiten – ja on suurimmaksi avuksi tärkeän päivän suunnittelussa.

– Hyvä kaaso on sellainen, joka astuu oman pitämisensä yläpuolelle ja osaa jättää omat mielipiteensä sivuun. On tärkeää antaa morsiamen henkilökohtaisille mieltymyksille reilusti tilaa, sillä hääjuhlan suunnittelussa on ajateltava nimenomaan morsiamen parasta, Lätti toteaa.

Morsian on häävalmistelujen tähti

Vaikka kaason ja morsiamen suhde olisi muuten äärimmäisen suora ja avoin, olisi hääjärjestelyjä tehtäessä syytä pitää tiukasti mielessä se, että morsiamen on tärkeä tuntea olonsa mukavaksi koko prosessin ajan.

– Ne ovat morsiamen häät ja hänelle tärkeät. Siksi häntä pitää kunnioittaa, Lätti jatkaa.

Pukusuunnittelija on vuosien varrella törmännyt tilanteisiin, joissa kaaso on tuonut omat mielipiteensä niin vahvasti julki, että morsian on pahoittanut mielensä.

– Se on aika mielenkiintoista, miten hyvät ystävät saattavat suhtautua. Välillä tulee todella surullinen mieli, kun jotkut saattavat jopa pilata koko hetken, Lätti harmittelee.

– Kaasojen kannattaisi miettiä, että ihan kaikkea ei tarvitse sanoa ja ennen kaikkea sitä voi vähän miettiä, että miten asiat sanoo, Lätti toteaa.

Tästä syystä saattaa joskus olla jopa parempi, että morsian lähtee hääpukuostoksille itsekseen.

– Joillekin voi olla hyötyä siitä, että kaaso on apuna, mutta joillekin voi tulla sellainen tunne, että kaikki muut jyräävät paikalla morsiamen itsensä mielipiteet, Lätti toteaa.

Lue myös:

Katso Huomenta Suomi: Kuninkaallinen häähumu ihastutti Tukholmassa

AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja