Klassisuus palaa vaaterekkeihin: Tältä näyttää syksyn 2013 muoti

Ensi syksyn muodissa on nähtävillä modernin klassisia tuulahduksia. Tuotekoordinaattori Tuija Ritari paljastaa, kuinka syyskauden trendikkäin nainen pukeutuu.

Ensi syksynä muodin ystävät saavat pukeutua modernisti klassisiin vaatteisiin, KappAhlin tuotekoordinaattori Tuija Ritari sanoo. Klassinen tyyli ei missään nimessä merkitse tylsyyttä, sillä vaatteiden kavereina nähdään paljon nahkaa. Ikuiset suosikit untuvatakki, neule, läpikuultava pusero, naisellinen mekko ja siistit housut löytävät taas tiensä vaatekauppaan.

– Ensi syksynä nähdään myös paljon tunikapituisia mutta työstetymmän näköisiä yläosia ja neuleita. Yläosan voi yhdistää trikooleggingseihin, joissa saattaa olla esimerkiksi nahkaisia yksityiskohtia, Ritari kuvailee.

Myös laadukkaat materiaalit, kuten angora tai mohairvilla ovat syksyllä kovassa huudossa.

Tuulahduksia 20- ja 80-luvuilta

Ritarin mukaan klassisuus on ollut taka-alalla niin pitkään, että sille on nyt tarvetta.

– Suomessa erityisesti työpukeutuminen on yhä omalla tavallaan klassista, joten asiakkaat toivovat paljon sellaisia vaatteita, Ritari sanoo.

Vaatteissa nähdään myös menneiden vuosikymmenien tuulahduksia, kuten 1920-lukua ja 1980-lukua.

– Esimerkki tällaisesta on paita, joka on tiukka alhaalta ja runsas päältä.

Suomalaiset ujoja asusteiden käyttäjiä

Vaikka klassisuudelle on kysyntää, Ritari pitää suomalaisia rohkeina pukeutujina, jotka ovat viime vuosina ottaneet esimerkiksi kaikenlaiset värit omakseen.

– Suomalaiset ovat hyviä korostamaan omaa persoonallisuuttaan pukeutumisella. Kun Ruotsissa mennään trendien mukaan, suomalainen miettii aina ensin, sopiiko vaate itselle.

Asusteita Ritari toivoisi suomalaisten käyttävän enemmän. Valinnanvaraa meillä varmasti on. Ajatus Suomesta muodin takapajulana on vanhentunut ajatus.

– Trendeihin tarttuvat ensin trendsetterit. Suurella kuluttajakunnalla menee aikaa, ennen kun he lähtevät trendeihin mukaan, jos lähtevät, Ritari sanoo.

Lue myös:

AVA, Maarit Rasi

Kuvat: Maria Aarnio ja valmistajilta

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja