Suunnittelija Johanna Lätti: Tämä on hääpuvussa tärkeintä

Prinsessa Madeleine astelee lauantaina 8.6. alttarille Chris O'Neillin kanssa, mutta myös moni suomalainen sinetöi parisuhteensa tänä kesänä kesähäiden merkeissä. AVA selvitti, mikä on niin prinsessa Madeleinen kuin kenen tahansa suomalaisenkin morsiamen hääpuvussa kaikkein tärkeintä.

Hääpukuja on tarjolla hurjasti ja suurista valikoimista saattaa olla hämmästyttävän vaikea löytää Sitä Oikeaa pukua. AVA otti selvää, mitkä asiat ovat ensisijaisen tärkeitä, kun valitaan hääpukua.

Morsian on päivän tähti

Juhla- ja morsiuspukuliike Morsmaikun perustaja, suunnittelija Johanna Lätti kertoo, mikä on tärkein asia, joka hääpukua etsivän on syytä ottaa elämänsä kenties tärkeimmän päivän asussa huomioon.

– Se, että morsian viihtyy siinä ja se tuntuu omalta, Lätti kertoo hetkeäkään miettimättä.

Hääpäivä on morsiamen ja sulhasen erityinen päivä ja on ensisijaisen tärkeää, että nimenomaan päivän tähdet nauttivat olostaan asua myöten. Liian kireä korsetti tai kiusallisen avonainen kaula-aukko voivat pahimmillaan aiheuttaa turhia murheita tärkeänä päivänä.

Lätti pitää niin ikään hyvin tärkeänä sitä, että hääpuku on valittu hääjuhlien luonteen mukaisesti.

– Jos on pienet häät, niin ei välttämättä tarvitse olla 14 metriä pitkää laahusta ja päinvastoin: jos on isot kirkkohäät, niin lyhyt puku ei välttämättä ole sovelias, Lätti hymyilee.

Täydellinen hääpuku kadoksissa

Aina sitä täydellistä hääpukua ei kuitenkaan löydy odotetussa aikataulussa. Lätti antoi oman vinkkinsä siihen, kuinka tulisi toimia, jos kaikki kaupungin morsiusliikkeet on jo tullut kierreltyä, mutta Sitä Oikeaa pukua ei ole löytynyt.

– Siinä vaiheessa olisi hyvä laittaa kaasot hetkeksi jäähylle ja rentoutua itsekseen. Asian olisi hyvä antaa vain olla muutaman päivän tai viikon, sillä jos asiasta tulee paniikki, niin mikään ei enää tunnu oikealta, Lätti neuvoo.

Lukuisia pukuja 25 vuoden aikana suunnitellut Lätti kehottaa vaikean paikan tullen morsiamia tukeutumaan pukuhuolissaan alan lehtiin. Häälehdistä omiksi suosikeiksi nousseita yksityiskohtia on helppo merkata muistilapuin ylös ja merkinnät auttavat tekemään liikkeissä sopivia ratkaisuja.

Lätti toivoo, että hääpukua etsivät rohkaistuisivat kokeilemaan pukumalleja myös mukavuusalueensa ulkopuolelta: kokemuksen kautta saattaa löytyä hyvinkin miellyttäviä yllätyksiä.

– Meillä Morsmaikussa monet ovat olleet ihmeissään siitä, että työntekijämme ovat osanneet ehdottaa yllättäviäkin pukuja. Kannattaa siksi olla tietyllä tavalla ennakkoluuloton, Lätti neuvoo.


Lue myös:

AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: Shutterstock, Sarianne Tähtivaara

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja