Mainos

Puheloinen: Vapaaehtoista maanpuolustuskoulutusta hyödynnetään enemmän

Puolustusvoimain komentajan, kenraali Ari Puheloisen mukaan vapaaehtoista maanpuolustuskoulutusta on tarkoitus hyödyntää tulevaisuudessa nykyistä enemmän.

Puheloinen puhui tänä aamuna valtakunnallisen maanpuolustuskurssin avajaisissa Helsingissä.

Sodan ajan joukkoja uudistettaessa osa nykyisistä alueellisista joukoista organisoidaan paikallisjoukoiksi. Niitä ovat muiden muassa maakuntakomppaniat, sotilaspoliisikomppaniat, taistelukoulutusyksiköt ja perustamiskeskukset, jotka kootaan yhtenäiseen johtoon paikallispataljooniksi. Nämä yksiköt kuuluvat nykyisinkin sodan ajan joukkoihin.

Uudistuksessa niiden johtosuhteita järjestetään uudelleen ja tehtäviä tarkennetaan. Niille kohdennetaan alueellisilta ja operatiivisilta joukoilta vapautuvaa materiaalia.

Paikallisjoukkojen tehtäviä poikkeusoloissa voivat olla kohteiden ja henkilöiden suojaaminen, valvonta ja vartiointi ja joukkojen perustaminen ja täydennyskoulutus sekä virka-apu muille viranomaisille.

– Paikallisjoukkojen koulutuksessa on tarkoitus entistä määrätietoisemmin hyödyntää vapaaehtoista maanpuolustuskoulutusta sekä reserviä, sanoi Puheloinen.

Reservin neuvottelukunnassa edustettuina olevat järjestöt on jo kutsuttu mukaan tähän kehitystyöhön. Reserviläisten sitoutumisen ja motivoitumisen tueksi kehitetään kannustejärjestelmää. Sotilaskotiliiton ja Naisten valmiusliiton mahdollisuuksia edelleen kehittää tukea puolustusvoimille harjoituksissa ja muissa tapahtumissa selvitetään.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.