PSG-pomo soimasi Lionel Messiä – Neymarin raju väite Pariisista nousi esiin: ”Elimme helvetin keskellä”

Tamperelaisella Heikki Oksalalla on käytössään auto, jonka entinen omistaja on muuan argentiinalainen Lionel Messi 1:47
Tamperelaisella Heikki Oksalalla on käytössään auto, jonka entinen omistaja on muuan argentiinalainen Lionel Messi

Pohjois-Amerikan MLS-liigassa pelaavaan Inter Miamiin viime vuonna siirtyneen Lionel Messin välit tämän entiseen seuraan PSG:hen, ja erityisesti sen johtoon, vaikuttavat olevan rappiolla. PSG:n presidentti ja qatarilainen liikemies Nasser Al-Khelaifi on syyttänyt Messiä epäkunnioittavuudesta. Myös Pariisista poistunut Neymar avasi suunsa.

Messin ja PSG:n väleihin ratkesi railo, kun seura ei huomioinut juuri lainkaan argentiinalaisen voittamaa maailmanmestaruutta. Syiksi on arveltu Argentiinan finaalivastustajana ollutta Ranskaa ja Messin silloista joukkuetoveria ja loppuottelussa loistanutta, Pariisin omaa poikaa Kylian Mbappea

Espanjalaislehti Marcan mukaan Messi oli suuttunut PSG-johdolle, joka ei juuri saavutusta noteerannut. Vieraantumisen Al-Khelaifin kanssa katsotaankin alkaneen tästä. 

– En halua koko stadionin olevan häntä vastaan, Al-Khelaifi perusteli kysyttäessä, miksi Messi ei saanut esitellä maailmanmestaruuspokaalia PSG:n kotistadionilla Parc des Princesillä.

Messin siirryttyä Miamiin tilanne ei ole rauhoittunut. Jalkapallotähti antoi haastatteluissa nuivia kommentteja entisestä elämästään ja kertoi argentiinalaisen Miguel Granadosin haastattelussa, että ”hän ei tuntenut oloaan hyväksi PSG:ssä” ja että ”kokemus ei ollut sellainen kuin hän oli odottanut”.

Samassa haastattelussa Messi kertoi olleensa Argentiinan MM-kultajoukkueen 26:sta pelaajasta ainoa, jolle seurajoukkue ei järjestänyt kunnianosoitusta.

– Jos joku tahtoo puhua pahaa PSG:stä lähtönsä jälkeen, se ei ole hyvä asia. Se ei ole kunnioittavaa, Al-Khelaifi sanoi RMC Sportin haastattelussa Messistä kysyttäessä.

Messi joutui alun jälkeen myös PSG:n kannattajien hampaisiin. Joukkueen taival Mestarien liigassa päättyi Messin molemmilla kausilla tylyyn putoamiseen ja kannattajien buuauksiin. Ensin joukkue suli Real Madridia vastaan ja jälkimmäisellä kaudella Bayern München marssi tähtisikermän yli.

– Luulen, että suurin osa heistä näkee minut yhä kuten alkuvaiheessa, mutta tietyn kannattajaosaston kanssa tapahtui jotain, mikä ei todellakaan ollut aikomukseni, kaukana siitä. Ja se tapahtui juuri kuten se oli tapahtunut aiemmin Mbappen ja Neymarinkin kanssa. Tiedän, että se on tapa, miten he käyttäytyvät, Messi lausui viime kesänä ESPN:n mukaan.

PSG:n lähihistorian suurimpiin nimiin niin ikään lukeutuva Neymar jakoi myös taannoin Messin kanssa kokemaansa.

– Elimme helvetin keskellä Pariisissa. Olimme siellä antamassa parastamme ja voittamassa mestaruuksia. Sen vuoksi aloimme pelata jälleen yhdessä. Lyöttäydyimme yhteen (Pariisiin) tehdäksemme historiaa, saudiarabialaisessa Al-Hilalissa tätä nykyä pelaava Neymar kertoi pian siirtonsa jälkeen syyskuussa Globo Esportelle.

– Valitettavasti, emme onnistuneet siitä. Hän pääsi taivaaseen Argentiinan kanssa ja olin hyvin onnellinen Messin puolesta, mutta Pariisissa hän kulki helvetin läpi. Mielestäni hänet tuomittiin Pariisissa epäoikeudenmukaisesti. Hän sai jalkapallon näkökulmasta seurasta sellaisen lähdön, jota hän ei ansainnut. 

Neymar saapui Parisiin Barcelonasta vuonna 2017. 222 miljoonan euron siirtosumma on yhä jalkapallon siirtohistorian kallein.

Messin ja Inter Miamin uusi MLS-kausi käynnistyy helmikuun 21. päivä.
 

Lue myös:

    Uusimmat