PS:n Luukkanen kuittasi Junnila-kohun "wokestoliitoksi" ja "natsijahdiksi" – RKP:n Andersson puuttui peliin

Puoluepäivä: Perussuomalaiset, RKP, vasemmistoliitto 11:44
PS:n Luukkanen kuittasi Junnila-kohun "wokestoliitoksi" ja "natsijahdiksi" – RKP:n Andersson puuttui peliin

Perussuomalaisten elinkeinoministerin Vilhelm Junnilan tapauksen käsittely jatkui SuomiAreenassa, kun aiheesta ottivat yhteen oppositiota edustavan vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Merja Kyllönen sekä perussuomalaisten puoluesihteeri Arto Luukkanen. Luukkanen vähätteli kohun juuria ja nimitti tilannetta "natsijahdiksi".

Perussuomalaisten elinkeinoministeri Vilhelm Junnila sai aikaisemmin eduskunnan luottamuksen äänestyksessä, joka järjestettiin johtuen hänen menneisyytensä äärioikeistokytköksistä.

– Henkilökohtaisesti sanon näin, että uskon, että tämä kesäkuumalla tapahtunut "wokestoliitto", tämmöinen natsijahti, varmaan hiipuu, kun helteet laukeavat ja päästään lomalle ja tunteet siellä vähän laskeutuvat, Arto Luukkanen vastasi kysymykseen siitä, miten hallitusyhteistyö tulee sujumaan RKP:n äänestettyä Junnilan luottamusta vastaan.

Opposition edustajan Merja Kyllösen mielestä Junnilan anteeksipyyntö ei ollut aito tai uskottava. 

– Jos tuntee vähänkään tätä natsisymboliikkaa, niin Junnilalla oli eilenkin kaulassaan pesukarhukravatti, joka antaa tietynlaisen symbolisen viestin hänen omille kannattajilleen. Sitä (pesukarhua) on käytetty yhtenä natsisymbolina, Kyllönen selitti.

Luukkanen ei purematta niellyt Kyllösen kommenttia.

– Hei kamoon, Merja. Tämä on oikeasti absurdia. Minä olen pitänyt muumi-solmiota, eikä se tee minusta RKP:n ihailijaa, vaikka tykkään muumeista. Mutta ajatus siitä, että millainen solmio sinulla on, olisi jonkinlainen salamerkki… siis tämä on todella noitavainoa, Luukkanen sanoi.

Luukkasen mielestä oikea syy siihen, ettei Junnila saa anteeksi, on se, että tämä on perussuomalainen.

– Tämä on uus-marxilaista woke-ideologiaa, jossa se, mitä oikeasti teet, ei ole tärkeää, vaan se, mitä sinä olet. Tänään se on Junnila, huomenna se on joku muu, Luukkanen kuvaili.

– Tämä on meidän aikamme yksi suuria sairauksia, että huumoria pidetään sellaisena, että sitä ei saa käyttää, Luukkanen jatkoi.

Hallituspuolue RKP:n kansanedustaja ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Otto Andersson puuttui keskusteluun ja korosti, että natsismi ja äärioikeistolaisuus ovat äärimmäisen vakavia asioita, joista ei pitäisi vitsailla.

– Kaikki me sanoudumme yksiselitteisesti irti kaikesta tällaisesta toiminnasta, Andersson painotti.

– Minä en oikeasti näe siinä yhtään vitsailun paikkaa. Meillä oli eilen eduskuntaryhmässä hyvin vakavamielinen keskustelu, ja nyt kun katsotaan eteenpäin, olennaista on se, että millekään tällaiselle ei kukaan poliitikko Suomessa voi antaa minkään sortin tilaa, Andersson jatkoi.

Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat