Mainos

Protestit varjostivat Thaimaan täytevaaleja

Parlamenttivaalien täytevaalien ei uskota ratkaisevan maan jumissa olevaa poliittista tilannetta. Täytevaalien tulosten arvellaan selviävän vasta huomenna.

Mielenosoitukset ja levottomuudet ovat varjostaneet Thaimaan tämänpäiväisiä täytevaaleja. Poliisi on pidättänyt ainakin kuusi ihmistä protestoinnista äänestyspaikalla.

Vaalilautakunnan mukaan äänestysaktiivisuus jäi alhaiseksi opposition boikotoidessa vaaleja. Äänestyspaikat sulkeutuivat puoliltapäivin Suomen aikaa. Täytevaalien tulosten arvellaan selviävän vasta huomenna.

Täytevaalin ei uskota ratkaisevan Thaimaan paikoilleen jumiutunutta poliittista tilannetta. Vaalilautakunnan mukaan varsinaisissa vaaleissa tyhjäksi jääneitä paikkoja tuskin saadaan tälläkään kertaa täytettyä. Se tarkoittaa periaatteessa sitä, ettei parlamentti voi kokoontua eikä uutta pääministeriä valita.

Tosin lautakunta on antanut ymmärtää, että se saattaa tehdä poikkeuksen ja antaa parlamentin kokoontua jo ennen seuraavia täytevaaleja, jos useita paikkoja ei jää tyhjiksi.

Oppositioliittoutuman tiedottaja Parnthep Pourpongpan on ilmoittanut opposition haluavan, että kuningas nimittää väliaikaisen hallituksen valmistelemaan uusia vaaleja. Nyt valittu parlamentti on Pourpongpanin mukaan laiton.

Viranomaiset kiristivät ennen vaaleja turvatoimet äärimmilleen maan muslimienemmistöisessä eteläosassa. Väkivallalta ei kuitenkaan vältytty. Ennen äänestyspaikkojen avautumista yksi mies sai surmansa ja nainen haavoittui, kun moottoripyörällä ajanut mies ampui heitä kohti Narathiwatin maakunnassa.

Aiemmin yöllä turvallisuusjoukot ottivat yhteen kapinallisten kanssa Yalan maakunnassa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.