Mainos

Prosentilla Suomen vangeista hiv

Suomalaisvangeista noin prosentilla on todettu hiv-infektio. Tieto perustuu vankiloissa tehtyyn virustautiselvitykseen.

Oikeusministeriön vankeinhoitolaitoksen ylilääkäri Leena Arpo pitää tilannetta erittäin vakavana. Hän muistuttaa, että asia ei koske pelkästään vankeja vaan koko yhteiskuntaa. Lisäksi reilulla neljänneksellä vangeista on C-hepatiittitartunta ja neljällä prosentilla B-hepatiitti, ilmenee vankiloiden hoitohenkilökunnan tekemistä tutkimuksista.

-Vangit vapautuvat, heillä on erilaisia kontakteja, huumeiden käyttöä siviilissä, seksikontakteja, he saavat lapsia, hän muistuttaa. Tilanne ei ole Arpon mukaan muuttunut radikaalisti; se on ollut vaikea jo pitkään, mutta siitä ei ole aiemmin tällä tavalla tiedotettu.

Ylijohtaja: Ei neuloja

Vankiloiden ylijohtaja Markku Salminen torjuu ajatuksen puhtaiden neulojen ja ruiskujen jakamisesta vangeille. Salmisen mielestä välineet menisivät kuitenkin yhteiskäyttöön, ja tämä lisäisi edelleen riskiä saada niiden kautta virustartuntoja.

Salmisen mukaan asiaa on tutkittu maailmalla ja on päädytty siihen, että desinfiointiaineiden jakaminen vangeille on parempi tapa. Näillä desinfiointiaineilla vanki voi halutessaan puhdistaa neulan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.