Prinssi Williamin vaimolle koulutusta kidnappausuhan vuoksi

The Sun -lehti paljastaa että Cambridgen herttuatar Catherine on käynyt läpi intensiivistä harjoitusta siltä varalta, jos hänet kidnapataan.

Prinssi Williamin vaimona hänen julkinen profiilinsa on niin korkea, että brittiläiset SAS-erikoisjoukot ovat antaneet hänelle koulutusta sen varalle josko joku haluaisi napata hänet lunnaiden toivossa.

Hänelle on opetettu muun muassa autolla ajamista kovan paineen alaisena sekä koodattujen viestien lähettämistä. Myös suhteen muodostaminen kidnappaajien kanssa on ollut mukana koulutuksessa.

– Tällaisissa koulutuksissa otetaan huomioon niin henkiset kuin fyysiset elementit. Tärkeintä on kuitenkin kouluttaa ihminen varautumaan erikoisiin tilainteisiin. Mitä tahansa voi tapahtua, kuten kun 1980-luvulla kun Buckinghamin palatsiin murtautunut mies pääsi keskustelemaan kuningatar Elisabetin kanssa tämän makuuhuoneeseen, lähde kertoo lehdelle.

Myös muut kuninkaalliset perheen jäsenet ovat käyneet samantyylisen kurssin. Prinssi Willliam kävi omansa kurssinsa 16-vuotiaana SAS:n tukikohdassa Herefordissa. Prinsessa Dianan käydessä omaa koulutustaan hänen tukkansa syttyi tuleen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat