Prinssi William ja herttuatar Catherine saivat aikoinaan naimisiin mennessään liudan hulppeita häälahjoja – joista kummallisin oli peräisin Boris Johnsonilta

0:54
Vastasyntyneen lapsen isä prinssi William oli nukahtaa kirkossa

Prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen hulppeita häitä vietettiin vuonna 2011.

Viime aikoina useat ovat muistelleet menneitä kuninkaallisia häitä, kun prinsessa Beatricen yllätyshäitä Edoardo Mapelli Mozzin kanssa vietettiin viime viikolla. Monet ovat esimerkiksi saattaneet muistella prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen vuoden 2011 hulppeita ja näyttäviä häitä. Sadat miljoonat silmäparit seurasivat Williamin ja Catherinen häitä ympäri maailman television välityksellä. 

Kuten kuvitella saattaa, William ja Catherine saivat naimisiin mentyään useita hulppeita häälahjoja. Yksi erityisen vaikuttava lahja oli Anmer Hallin maalaistila, jonka tuore aviopari sai lahjaksi Williamin isoäidiltä kuningatar Elisabetilta.

Yksi oudoimmista lahjoista, jonka William ja Catherine saivat, oli peräisin Lontoon silloiselta pormestarilta ja maan nykyiseltä pääministeriltä Boris Johnsonilta. Lähteiden mukaan Johnson nimittäin lahjoitti pariskunnalle tandempyörän tuoreen avioliiton kunniaksi. Williamin ja Catherinen ei ole toistaiseksi nähty julkisesti käyttävän kyseistä lahjaansa. 

Williamin ja Catherinen hääseremoniaan osallistui noin 1900 kutsuvierasta, joista monet olivat poliitikkoja sekä valtionpäämiehiä. Catherinen hääpuku oli suunnittelija Sarah Burtonin käsialaa Alexander McQueenin brändin alaisena. Häät maksoivat arvioiden mukaan vajaat 30 miljoonaa euroa. 

Catherine ja William tapasivat toisensa 2000-luvun alussa opiskellessaan samassa yliopistossa ja he seurustelivat pitkään ennen naimisiin menoaan. Lähteiden mukaan William halusi toden teolla varmistaa, että tavallisen kansalaisen elämää elänyt Catherine olisi valmis sekä halukas astumaan kuninkaallisuuteen, jossa on maailman tinkimättömän huomion kohteena lähes jatkuvasti. 

Pariskunnalla on nykyään kolme lasta: vastikään 7 vuotta täyttänyt prinssi George, 5-vuotias prinsessa Charlotte sekä 2-vuotias prinssi Louis.

Lähde: CheatSheet

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja