Prinssi Georgea, 6, saattaa odottaa ensi vuonna suuri elämänmuutos – prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen odotetaan rikkovan perinteitä

0:54
Vastasyntyneen lapsen isä prinssi William oli nukahtaa kirkossa

Tuleva kuningas prinssi George saattaa suunnata vuoden päästä sisäoppilaitokseen.

Prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen esikoinen prinssi George täyttää heinäkuussa 7 vuotta. Tämä tarkoittaa sitä, että pieni tuleva kuninkaallinen saatetaan lähettää sisäoppilaitokseen vuoden päästä. 

Tällä hetkellä George käy Thomas Battersean koulua Lontoossa. Kuninkaallisten perinteiden mukaan Georgen täyttäessä 8 vuotta hänet lähetetään samana vuonna sisäoppilaitokseen. Georgen odotetaan mahdollisesti seuraavan samaa polkua kuin hänen isänsä sekä setänsä prinssi Harry ja pikkuprinssi lähetetään kenties Berkshiressa sijaitsevaan Ludgroven kouluun, joka on 8-13-vuotiaiden poikien sisäoppilaitos. Tämän jälkeen George menee mahdollisesti Eton Collegeen, joka niin ikään on ollut kuninkaallisten suosiossa. 

Kuninkaallisasiantuntija Ingrid Sewardin mukaan Georgen vanhemmat William ja Catherine tulevat kuitenkin miettimään erittäin tarkasti, miten he menettelevät vanhimman poikansa ja tulevan kuninkaan suhteen asiassa. 

Seward kertoo olevansa sitä mieltä, että William ja Catherine eivät välttämättä tunne edes tarvetta lähettää Georgea muualle kouluun. 

– Luulen, että he odottavat ja katsovat kuinka heidän lapsensa persoona kehittyy ja pohtivat sen mukaan olisiko lapsi onnellinen asuessaan poissa kotoa. Koska William on itse kokenut kammottavan trauman lapsuudessaan, hän ottaa erittäin vahvasti huomioon lastensa mielenterveyden. Luulen, että jos William ja Catherine kokevat, että heidän lapsensa ovat onnellisia käymässään koulussa, niin miksi asiaa pitäisi muuttaa? Seward pohtii. 

Williamin ja Harryn äiti prinsessa Diana menehtyi 36-vuotiaana auto-onnettomuudessa Pariisissa vuonna 1997. William oli tuolloin 15-vuotias, Harry 12. 

Lähde: Cosmopolitan 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja