Mainos

Primakov: Sopimus Naton kanssa saattaa siirtyä

Venäjän ulkoministeri Jevgeni Primakov antoi ymmärtää tänään, että Venäjä ja Nato eivät ehkä saa allekirjoituskuntoon keskinäistä sopimustaan ennen heinäkuuta. Sen sijaan Englannin ulkoministeri Malcolm Rifkind vakuutti, että Naton ja Venäjän sopimus saattaa syntyä "edessä olevina viikkoina". Primakov ja Rifkind keskustelivat Lontoossa, joka on Primakovin Euroopan-kiertomatkan viimeinen kohde.

Naton piirissä on uskottu, että sopimus Venäjän ja Naton suhteista saadaan aikaan ennen heinäkuussa Madridissa pidettävää Naton huippukokousta.

Venäjä on vaatinut, että suunnitteilla oleva sopimus olisi laillisesti sitova. Sopimus olisi Venäjän mielestä lisäksi ratifioitava kunkin 16 Nato-maan parlamentissa. Venäjä tavoittelee näin veto-oikeutta Naton päätöksiin eräillä aloilla. Primakov toisti Lontoossa Venäjän edelleen vastustavan Naton laajentumista itään.

Läntisten hallitusten asiantuntijat ovat arvioineet, että Venäjän jyrkkä vastustus Naton laajenemiseen on tarkoitettu ennen muuta venäläistä kuulijakuntaa varten. Venäjän johto tietää läntisten asiantuntijoiden mukaan hyvin, ettei Venäjä enää pysty estämään Naton laajentamista.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.