Mainos

Presidenttikilpa naisistuu

Kokoomuslaiset kaipaavat presidenttipeliin myös vahvoja miehiä. Sdp:n puoluehallitus kokoontuu aamulla sopimaan presidenttiehdokkaiden esivaalin järjestämisestä. Sosiaalidemokraattien tilanteen selkiinnyttyä katseet kohdistuvat nyt muihin puolueisiin.

Varsinkin Kokoomuksen piirissä on herännyt toiveita löytää vahvoja miesehdokkaita Keskustan Ahon rinnalle. Demarileirissä Sdp:n puoluehallitus saa tämänaamuisessa kokouksessaan tyytyä vahvistamaan eilen kirkastuneet kuviot.

Ulkoministeri Tarja Halonen lähtee presidenttiehdokkaiden esivaaliin eittämättömänä ennakkosuosikkina. Eurokansanedustaja Pertti Paasio ja EU:n oikeusasiamies Jacob Söderman pitävät huolen siitä, ettei esivaali lässähdä läpihuutojutuksi. Puheenjohtaja Paavo Lipponen teki eilen selväksi, että esivaalia ja sen tulosta kunnioitetaan. Presidentti Martti Ahtisaari on siis kaiken järjen mukaan pois pelistä.

Katseet kääntyvät nyt muihin puolueisiin. Oppositiojohtaja Esko Ahon on käytännössä pakko huudattaa itsensä Keskustan presidenttiehdokkaaksi. YK:n Bosnian-erityislähettiläs ja edellisten presidentinvaalien kakkonen, Elisabeth Rehn, pitää Rkp:n johtoa jännityksessä panttaamalla omaa ilmoitustaan. Vihreiden ehdokas on jo varmistunut: hän on eurokansanedustaja Heidi Hautala.

Kiihkeintä kuisketta on alkanut viime päivinä kuulua Kokoomuksen piiristä. Eduskunnan puhemies Riitta Uosukaisen säteily näyttäisi himmenneen ainakin hetkellisesti. Kokoomuslaisia - ja varmasti monia muitakin - arveluttaa se mahdollisuus, että Esko Aho pääsisi paistattelemaan ainoana varteenotettavana miesehdokkaana. Maalisvaalien äänikuninkaan, Kokoomuksen puheenjohtaja Sauli Niinistön torjuva asenne presidenttiehdokkuuteen pannaan nyt kovalle koetukselle.
(MTV3)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.