Mainos

Presidenttiehdokkaat piikittelivät toisiaan Kirjamessuilla

Presidenttiehdokkaat esittelivät Nato-kantojaan tänään Helsingin kirjamessuilla järjestetyssä paneelissa. Kukaan ehdokkaista ei kannattanut pikaista Nato-jäsenyyttä.

Keskustan presidenttiehdokas Paavo Väyrynen sanoi, että Natoon ei pidä liittyä, vaikka onkin hyvä, että se on olemassa.

— Tämä on tämmöinen ikuinen kysymys, että onko Nato hyvä vai huono tai sitten pitääkö Suomen siihen kuulua. Minusta on hyvä, että Nato on olemassa, mutta Suomen ei pidä siihen liittyä.

Kokoomuksen presidenttiehdokkaan Sauli Niinistön mielestä Natoon liittymistä tulee harkita myöhemmin, muttei juuri nyt.

— Tämä ratkaisu on varmasti vuosien päässä. Siitä olisi syytä järjestää kansanäänestys samalla tavalla kuin EU-jäsenyydestä.

SDP:n presidenttiehdokas Paavo Lipponen haluaisi rauhankumppanuusyhteistyön Naton kanssa edelleen jatkuvan. Suomi voisi liittyä Natoon vasta kun Venäjä ja Ruotsi liittyvät siihen.

— Tässä on niin paljon kysymyksiä avoimina, ettei ole edellytyksiä, eikä kannata myöskään arvuutella sitä, että joko jo taas huomenna heti haetaan Nato-jäsenyyttä. Ei haeta!

Vihreiden presidenttiehdokkaan Pekka Haaviston mukaan Suomessa ei ole turvallisuusvajetta, joten Natoon liittyminen ei ole ajankohtaista.

— Ei Nato-jäsenyydelle, mutta se ei sulje pois yhteistyötä participe of peace -merkeissä, rauhanturvatoiminnassa, jossa me nyt esimerkiksi Balkanilla olemme olleet. Olemme olleet mukana operaatiossa, jossa Nato-maita on ollut mukana. Tällainen yhteistyö on luontevaa.

Nato sai ehdokkaat myös piikittelemään toisiaan. Lipponen muun muassa nimesi Väyrysen yleiseksi syyttäjäksi, josta nimityksestä Väyrynen kohteliaasti kieltäytyi.

Kirjamessujen tentti oli tammikuussa pidettävien presidentinvaalien ehdokkaiden toinen yhteisesiintyminen.

Kirjamessujen tentistä puuttuivat matkakiireiden takia rkp:n Eva Biaudet ja perussuomalaisten Timo Soini.

Katso ehdokkaiden sanailua Natosta (Kymmenen uutiset 30.10.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.